Mahmoud Abbas: ”Nu intenționez să mor ca un trădător”

 

Înalți funcționari palestinieni susțin că starea de sănătate a președintelui Autorității Palestiniene se deteriorează, unul dintre ei declarând chiar ziarului israelian ”Maariv”, că Mahmud Abbas suferă de epuizare și că ar fi afectat de o puternică presiune psihologică și fizică.
Cu toate acestea, pentru a-și exprime opoziția fermă la planul de pace israeliano-palestinian al lui Donald Trump, Mahmud Abbas a spus membrilor Fatah (partidul al cărui lider este, n.r.), că el nu a intenționat „să moară ca un trădător“.
Luând cuvântul la Ramallah, în fața congresului Consiliului revoluționar al Fatah, Mahmud Abbas a cerut posturile de televiziune și posturi de radio din AP să nu difuzeze discursul său in direct, așa cum se obișnuiește, fără a fi invocat vreun motiv oficial.
Aflat în mijlocul unui val de zvonuri privind sănătatea sa, Abbas, în vârstă de 82, invocă un pic de oboseala în urma mai multor călătorii în străinătate, dar Fatah l-a numit pe Mahmoud al-Aloul, succesorul său interimar, în cazul în care Abbas nu va mai putea acționa.
Luna trecuta, Abbas a fost supus unor „teste de rutină“, într-un spital din SUA și în ciuda rezultatelor „pozitive și liniștitoare“, rapoarte indică faptul că starea sa de sănătate, a cunoscut o „deteriorare semnificativă“ în ultimele săptămâni.
Mahmud Abbas și-a a încheiat discursul său la Congresul Consiliului Revoluționar al Fatah cu cuvintele: „Eu am spus în trecut că nu-mi voi termina viața ca un trădător. Statele Unite pot anunța ‘acordul secolului’ când și unde vor, dar nu se va întâmpla nimic împotriva voinței noastre”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Mahmoud Abbas: ”Nu intenționez să mor ca un trădător”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*