Reza Pahlavi, fiul fostului șah: “Iranul meu va fi prietenul Israelului”

Cu ocazia celei de-a 40-a aniversări a Revoluției islamice din Iran, și în timp ce steaguri israeliene sunt arse pe străzile iraniene, fiul exilat al fostului șah destituit, a făcut remarci foarte încurajatoare despre Israel.

Reza Pahlavi a acordat un interviu cotidianului israelian ”Yediot Aharonot”, în care promite că Iranul, pe care îl vede într-o zi sub domnia sa, va fi prieten cu Israelul, așa cum a fost cazul în timpul tatălui său.
Fiul șahului, care locuiește în exil în Statele Unite, luptă prin diverse mijloace împotriva regimului ayatollahilor și speră că într-o zi Iranul va deveni o democrație. Chiar dacă Iranul tatălui său nu a fost întotdeauna un exemplu de democrație, Reza Pahlavi este convins că majoritatea populației regretă dinastia din care el face parte. El a spus că aude din ce în ce mai multe voci în rândul populației iraniene care doresc o întoarcere la un regim laic și modern, în special având în vedere criza economică și socială din țară.
Reza Pahlavi este activ cu organizațiile oponenților iraniani exilați și se prezintă drept “lider și ambasador al valorilor și principiilor libertății, democrației și drepturilor omului”. El afirmă că se teme de viitorul țării sale din cauza crimelor regimului mullahilor, care, crede el, încearcă doar să supraviețuiască și nu le pasă de bunăstarea cetățenilor.
Reza Pahlavi crede în puterea poporului, care, într-o zi, se va revolta împotriva acestui regim și îl va răsturna. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Reza Pahlavi, fiul fostului șah: “Iranul meu va fi prietenul Israelului”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*