Iran: 27 morți într-un atac împotriva Gardienilor revoluției

Cel puțin 27 de persoane au fost ucise miercuri într-un atac sinucigaș, în sudul țării, împotriva unui autobuz al Gărzilor Revoluționare, elita regimului militar în Iran, a declarat agenția oficială de știri IRNA.

Atacul a vizat un autobuz care transporta membri ai Gardienilor Revoluției pe drumul dintre orașele Khash și Zahedan, în provincia Sistan-Baluchistan, a declarat IRNA, citând o „sursă informată“ neidentificată.
Conform agenției, cel puțin 27 de persoane au murit în atentat.
Într-un comunicat, Gardienii Revoluției au confirmat un „atac sinucigaș“ împotriva unui autobuz care transporta membrii acestui corp de elită de la frontiera cu Pakistan, menționând un număr necunoscut de victime. „O mașină plină cu explozibil a explodat în apropierea autobuzului care transportă o unitate a forțelor terestre ale Gardienilor“, se specifică în comunicat.
La scurt timp după atac, organizația separatistă Jish al-Adl, și-a asumat responsabilitatea.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Kasami, a declarat că Iranul se va răzbuna pentru atac sinucigaș împotriva Gardienilor Revoluției, a informat agenția de știri Fars. “Sacrificiul armatei și inteligența poporului iranian vor răzbuna sângele sfânt al acestui eveniment”, a spus Kasami.
Aflată la granița cu Pakistan și Afganistan, regiunea iraniană Sistan-Balukistan este în mod regulat scena unor ciocniri mortale între forțele de securitate și separatiști balukiști sau grupuri djihadiste de susținerea cărora, Teheranul acuză Islamabad și Riyad.
În această provincie trăiește o mare comunitate de musulmani sunniți de etnie balukistă, într-o țară cu o majoritate șiită.
În ultimele luni, forțele de securitate iraniene și Gardienii Revoluției au fost ținta mai multor atacuri în această provincie. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Iran: 27 morți într-un atac împotriva Gardienilor revoluției"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*