Serviciul israelian de securitate internă confirmă: Uciderea tinerei Ori Ansbacher a fost un atac terorist

Arafat Irfayia, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat vineri la Ramallah, bănuit de uciderea adolescentei israeliene Ori Ansbacher, în vârstă de 19 ani, într-o zonă împădurită din sudul Ierusalimului.

Shin Bet, serviciul israelian de securitate internă, a anunțat duminică seara că uciderea adolescentei israeliene Ori Ansbacher la Ierusalim, este un atac terorist.
Israelul a anunțat, sâmbătă, arestarea lui Arafat Irfayia, în vârstă de 29 de ani, un palestinian din Hebron (Cisiordania), care, conform Shin Beth, a recunoscut duminică că a ucis-o pe Ori Ansbacher din “motive naționaliste”.
Conform cotidianul israelian ”Haaretz”, pe baza reconstituirii crimei, care a avut loc duminică, Arafat Irfayia la găsit-o pe Ansbacher așezată pe un scaun și a abuzat-o sexual înainte de a o ucide.
Potrivit ziarului, anchetatorii au găsit dovezi în apropierea locului reconstrucției, care indică faptul că a existat o luptă între Ansbacher și Irfayia.
Suleiman Irfayia, fratele suspectului palestinian, a negat că el sau fratele său sunt membri ai Hamas sau Fatah.
Reacționând la această crimă care a impresionat întregul Israel, primul ministrul Benjamin Netanyahu a anunțat duminică, intenția sa de a reduce, de săptămâna viitoare, fondurile transferate palestinienilor, deoarece Autoritatea Palestiniană (AP) plătește salarii rudelor teroriștilor palestinieni.

După cum a informat Anima News, corpul neânsuflețit al tinerei fete a fost găsit joi seara, la sud de Ierusalim, într-o zonă situată aproape de Cisiordania. La înmormântarea ei, care a avut loc vineri în localitatea Tekoa din Cisiordania, au participat peste 200 de persoane.

Netanyahu, împreună cu soția sa, Sara, a mers la casa părinților fetei, duminică seara, în așezarea israeliană Tekoa din Cisiordania.

Printr-un comunicat, primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a felicitat poliția și Shin Bet pentru rapiditatea cu care „au arestat acest odios criminal“.
Ca reacție la această crimă, care a impresionat întregul Israel, Netanyahu a declarat duminică că guvernul său va lua măsurile necesare pentru a se aplica, de săptămâna viitoare, o lege votată în iulie anul trecut.
”Joi, tânăra Ori Ansbacher a fost ucisă brutal. Aș dori să felicit forțele de securitate care au lucrat cu o viteză exemplară și au reținut criminalul în câteva ore. Mai devreme sau mai târziu, brațul lung al Israelului va ajunge la toți cei care ne-au rănit și vom rezolva conturile cu ei. Din partea mea, a Cabinetul și a întregul popor al Israelului, aș dori să trimit condoleanțele noastre sincere familiei Ansbacher în aceste groaznice și dureroase momente”, a declarat premierul israelian.
Textul legii va permite Israelului să retragă din fondurile pe care le varsă Autorității Palestiniene cu titlul de taxe din impozite pe proprietățile destinate teritoriilor palestiniene, banii pe care AP îi distribuie deținuților palestinieni.
Legea, deși a fost votată în Knesset (Parlament), nu a fost pusă în aplicare până în prezent.
Potrivit legiuitorului israelian, Autoritatea Palestiniană (AP) plătește 330 milioane de dolari pe an familiilor teroriștilor sau deținuților arestați în Israel, această sumă reprezentând 7% din bugetul ei anual.
„În următoarea duminică voi întruni cabinetul și vom trece decizia necesară pentru a reduce aceste transferuri. Nimeni să nu se îndoiască, acest lucru se va face săptămâna viitoare“, a specificat Netanyahu.
Ministrul israelian al Educației, Naftali Bennett, i-a cerut pe Twitter primului ministru ”să aplice imediat această lege”.
Ministrul Securității interne, Gilad Erdan, a declarat că este în favoarea pedeapsei cu moartea “pentru teroriști”. “Dacă devine evident că nu există posibilitatea reabilitării criminalului și că acesta a maltratat victima, în acest caz, pedeapsa cu moartea poate fi aplicată”, a spus ministrul.
Sâmbătă seara, armata israeliană a efectuat o operațiune în Hebron pentru a efectua măsurători ale casei lui Arafat Irfaiya, în vedera unei eventuale demolări, a informat un purtător de cuvânt militar.
Tot sâmbătă seara la Tel Aviv și Ierusalim a avut loc demonstrații de comemorare a tinerei Ori Ansbacher și de sprijin a familiei și rudelor victimei. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Serviciul israelian de securitate internă confirmă: Uciderea tinerei Ori Ansbacher a fost un atac terorist"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*