Faceți cunoștință cu Zili, ciobănescul care l-a capturat pe ucigașul tinerei Ori Ansbacher

Zili, un câine ciobănesc în vârstă de 6 ani, s-a născut în Israel, ca parte a unui proiect special al S.W.A.T., echipa de dresare a câinilor. Zili este membru al echipei de peste cinci ani, timp în care a participat la zeci de operațiuni complexe pentru a contracara teroarea și pentru a localiza teroriști.

La sfârșitul săptămânii trecute, Zili l-a capturat pe teroristul care a ucis-o pe adolescenta israeliană Ori Ansbacher.
“Am ajuns la clădirea din Ramallah noaptea. Am scanat clădirea, iar la unul dintre etaje l-am eliberat Zili să caute site-ul. Apoi am auzit lătratul și mi-am dat seama că el a găsit teroristul și l-a învins, blocându-l ca să nu fugă. Când am ajuns, l-am arestat”, povestește sgt. maj. A., luptătorul SWAT care lucrează cu Zili.
“Acesta nu a fost primul terorist pe care Zili l-a detectat ​​cu succes”, a remarcat A., adăugând că “pentru un antrenor de câini, nu există o mândrie mai mare decât atunci când câinele tău reușește să captureze un terorist”.
Comandantul SWAT, N., a spus: “Câinii SWAT sunt luptători în toate privințele. Aceasta este abordarea noastră, care aduce o legătură foarte importantă între bărbații luptători și câinii de luptă. Câinii se antrenează cu noi, merg cu noi la operațiuni și petrec timpul liber cu noi. Această combinație a unui războinic uman și a unui războinic cu patru picioare este o combinație câștigătoare, care a dus la multe succese operaționale în ultima vreme”.
Câinii din această unitate au participat, de asemenea, la arestarea teroristului care a ucis anul trecut doi israelieni în zona industrială Barkan. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Faceți cunoștință cu Zili, ciobănescul care l-a capturat pe ucigașul tinerei Ori Ansbacher"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*