A fost prelungit arestul teroristului care a ucis-o pe Ori Ansbacher (VIDEO)

Tribunalul din Ierusalim a prelungit astăzi, luni, arestul teroristului arab palestinian reținut pentru violarea și asasinarea tinerei Ori Ansbacher, săptămâna trecută.

Arafat Irfayia, (foto), 29 de ani, din Hebron, a fost adus luni în fața tribunalului din Ierusalim pentru o cerere de extindere a detenției sale.
Este pentru prima dată când Irfaiya apare în fața camerelor de luat vederi de la arestarea sa, vineri, la Ramallah, în Cisiordania. El prezenta leziuni deschise pe frunte, nas și sub ochiul drept. Suspectul părea să zâmbească de pe scaun în timp ce fotografii și cameramanii montat camerele, înainte de a fi scoși din sala de judecată.
În pofida unui apel oficial de ultimă oră din partea jurnaliștilor, judecătorul a decis să țină ședința cu ușile închise.

În timp ce poliția a solicitat extinderea detenției inculpatului pe toată durata procesului, judecătorul Oren Silverman a acordat o prelungire de doar 10 zile, în timpul audierii cu ușile închise.
Poliția și oficiali ai Agenției de Securitate Internă (Shin Bet) au anunțat intenția de a-l acuza pe Irfayia de crimă din motive naționaliste și de viol.
Joia trecută, Ori Ansbacher, o tânără în vârstă de 19 ani din Tekoa (Cisiordania), a fost găsit fără viață, dezbrăcată și cu răni multiple, în pădurea Ein Yael, la sud de Ierusalim.
Forțele israeliene de securitate l-au arestat ulterior pe Irfayia din cauza unor urme de ADN găsite la fața locului.
După arestarea lui, Arafat a mărturisit că a violat-o și a ucis-o pe Ansbacher din motive naționaliste, înțelegându-se deci că acesta este un atac terorist.
Arafat a reconstituit asasinarea în fața anchetatorilor israelieni duminică și, potrivit Shin Bet, el s-a autoacuzat în mod clar de crimă.
Un purtător de cuvânt al lui Shin Bet a spus că Irfaiya a fost deținut într-o închisoare israeliană pentru infracțiuni legate de securitate și a intrat fără autorizație în Israel înainte de a comite crima. Mass-media ebraică a raportat că suspectul era afiliat cu Hamas, deși nici grupul terorist, nici alții, nu și-au asumat responsabilitatea pentru atac.
Irfaiya a fost arestat în 2017 la intrarea în locul sfânt al Muntelui Templului din Ierusalim, înarmat cu un cuțit mare de bucătărie. El a spus atunci, că dacă va fi eliberat, se va întoarce aici cu un cuțit.
Și, din nefericire pentru Ori, s-a ținut de cuvânt. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "A fost prelungit arestul teroristului care a ucis-o pe Ori Ansbacher (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*