Israelul și Statele Unite vor efectua un important exercițiu militar comun

Armatele israeliene și americane vor desfășura săptămâna viitoare un important exercițiu militar comun, a anunțat armata israeliană.

Considerat ca fiind cel mai important exercițiu militar americano-israelian din anul 2019, “Juniper Falcon 19” se va desfășura de duminică până joi, conform anunțului făcut public de armata israeliană.
Exercițiul va implica Comandamentul de forțe ale SUA în Europa și câteva unități israeliene, inclusiv apărarea aeriană, Direcția pentru planificare și operațiuni, precum și unități logistice și medicale.
Se așteaptă ca aproximativ 300 de soldați americani și aproximativ 400 de soldați israelieni să participe la acest exercițiu.
“Obiectivul acestui exercițiu este de a consolida parteneriatul robust și agil, coordonarea și învățarea reciprocă între cele două armate, îmbunătățind în același timp pregătirea de apărare împotriva diferitelor amenințări”, se arată în comunicatul armatei israeliene.
Potrivit comunicatului, “Juniper Falcon” este un exercițiu anual care se bazează pe “o cooperare strategică puternică între armate și cele două state”.
Exercițiul din acest an va avea loc în contextul tensiunilor regionale alimentate de planul SUA de a-și retrage forțele din Siria, Israelul fiind din ce în ce mai preocupat de prezența forțelor iraniene în Siria, unde luptă alături de forțele președintelui sirian Bashar al-Assad. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israelul și Statele Unite vor efectua un important exercițiu militar comun"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*