Nasrallah cere Iranului să înarmeze Libanul pentru a se confrunta cu Israelul

Șeful grupului terorist libanez Hezbollah se declară gata să ceară Iranului să furnizeze armatei libaneze arme și sistemele de apărare aeriană pentru a face față avioanelor de luptă israeliene.

„Guvernul libanez va îndrăzni să accepte propunerile iraniene? De ce Libanul trebuie să se teamă să coopereze cu Iranul?”, a declarat Nasrallah într-un discurs televizat pentru a marca a 40-a aniversare a revoluției iraniene.
“Sunt un prieten al Iranului și sunt dispus să fac totul pentru a asigura ca sistemele de apărare aeriană ale armatei libaneze venite din Iran să se confrunte cu Israelul”, a specificat Nasrallah, potrivit site-ului libanez Naharnet.
El a recunoscut ca Hezbollah a fost „afectat“ de sancțiunile SUA împotriva Iranului, dar și-a exprimat speranța că grupul terorist „a depășit dificultățile“ prin „fermitate și voință“
Nasrallah a adăugat că Iranul este cel mai puternic stat din regiune, și că „axa de rezistență“ condus de Teheran este „cea mai puternic din toate timpurile“. Axa în cauză include guvernul sirian al președintelui Bashar Assad, milițiile șiite din Irak și Hezbollah. „În cazul în care Statele Unite lansează un război împotriva Iranului, el nu va fi singur în confruntare“, a spus Nasrallah, sugerand că Hezbollah va sprijini Teheranul într-o asemenea situație. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Nasrallah cere Iranului să înarmeze Libanul pentru a se confrunta cu Israelul"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*