Oficial Fatah: Noul guvern palestinian de la Ramallah va avea drept obiectiv izolarea Hamas

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2018-08-28 13:39:04Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Noul guvern palestinian este de așteptat să fie controlat în totalitate de Fatah, iar organizația dorește să nominalizeze o persoană din rândul său, presupunând că-l poate înlocui pe Abbas ca șef al Autorității.

Rami al-Hamdallah, primul ministru al Autorității Palestiniene, a declarat că guvernul său funcționează acum ca guvern de tranziție și că l-a informat pe președintele Autorității Palestiniene (AP), Mahmoud Abbas.
Liderii Fatah de la Ramallah au început să discute despre înființarea unui nou guvern. Hamdallah nu vrea să mai dețină funcția de premier.
Discuțiile de formare a noului guvern nu includ Hamas și Jihadul Islamic, ci fracțiuni mai mici, astfel încât acestea să fie sub controlul total al Fatah și Abbas.
Azzam al-Ahmed (foto), un senior Fatah, a declarat că unul dintre principalele obiective ale guvernului următor va fi să izoleze Hamas în Fâșia Gaza, adăugând că organizația sa nu va lansa atacuri împotriva fracțiunilor care nu vor vrea să se alăture guvernului. Al-Ahmad este recunoscut ca un colaborator apropiat al lui Abbas, în special în ceea ce privește contactele cu alte organizații palestiniene.
Al-Ahmad a adăugat că numele menționate drept candidați pentru funcția de viitor prim ministru nu sunt neapărat singurele luate în considerație. Potrivit Autorității Palestiniene, Mohamed al-Shatiya, membru în Comitetului Central al Fatah, este cel mai probabil candidat.
Alte persoane luate în calcul sunt ministrul Afacerilor Civile, Hussein A-Sheikh, secretar general al Comitetului Executiv al OEP, Saeb Erekat, și Muhammad Mustafa, care nu este în mod clar membru Fatah, dar este considerat un aproape al lui Abbas.
De luni de zile, s-a discutat despre o schimbare de guvernare la Ramallah, dar acest pas a fost întârziat din cauza dezacordurilor din sânul Fatah, a evoluțiilor din regiune și a voinței de a epuiza eforturile de reconciliere cu Hamas. Potrivit oficialilor Fatah, este clar că negocierile pentru reconciliere nu progresează și că Israelul este ocupat cu viitoarele alegeri.
Fatah dorește să pună guvernul într-o perspectivă viitoare, având în vedere situația lui Abbas (83 ani). Deoarece premierul este probabil să devină lider al Autorității Palestiniene, intenția este de a numi un membru al Fatah care reprezintă generația intermediară a mișcării. În afară de primul ministru, există șeful OEP, care este autoritatea politică supremă, iar președintele Fatah, care este Abbas, deține în prezent cele două funcții, pe lângă prezidarea Autorității Palestiniene.
Guvernul lui Al-Hamdallah, numit de Abbas în iunie 2013, a fost văzut ca un guvern al oficialilor. El însuși a fost descris ca adjunct al lui Abbas, ai cărui doi consilieri principali, Ziad Abu Amro și Muhammad Mustafa, au fost numiți viceprim-miniștri. Acest lucru contrastează cu predecesorul lui Al-Hamdallah, Salam Fayyad, care a dus o politică independentă, în special în domeniul economic, și i-a exasperat pe Abbas și pe Fatah. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Oficial Fatah: Noul guvern palestinian de la Ramallah va avea drept obiectiv izolarea Hamas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*