Lider politic israelian: “Avem dreptul de a ne stabili pe întreg teritoriul statului Israel”

În timpul unei vizite efectuate în așezarea evreiască Leshem, din nordul Cisjordaniei, Moshe Ya’alon (foto), fost ministru israelian al Apărării și președintele partidului ”Telem”, a declarat că israelienii “au dreptul să se stabilească pe întreg teritoriul statului Israel”.

Ya’alon, al cărui partid „Telem“ a fuzionat săptămâna trecută cu „Rezistență pentru Israel“, partidul lui Benny Gantz, a spus că a jucat un rol important în constituirea acestei așezări și este “încântat să vadă cum se extinde și se dezvoltă”.
Cel care a fost ministrul Apărării în timpul guvernului lui Netanyahu până în anul 2016, i-a lăudat pe “pionierii” așezării Leshem, înființată în 2013 și care numără acum 900 de locuitori.
“Am venit să întâlnesc oamenii, să îi aud și să îi felicit pentru că au fost pionieri în această regiune”, a spus el într-un video difuzat pe rețelele sociale.
“Când vă uitați spre vest și vedeți luminile regiunii Tel Aviv, puteți înțelege importanța strategică a acestei așezări, în special, și a tuturor așezărilor evreiești din Iehuda și Shomron în general, dreptul nostru de a ne stabili pe întreg teritoriul Israelului”, a adăugat el.
La rândul său, noul său partener politic, Benny Gantz, considerat drept marele rival potențial al primului ministru israelian Benyamin Netanyahu în alegerile legislative, a vorbit și el despre importanța menținerii securității asupra “întregului Israel” în timpul primului său discurs de campanie de săptămâna trecută. Cei doi foști șefi de stat israelieni au semnat marțea trecută un acord pentru formarea unei coaliții de centru-dreapta în vederea alegerilor parlamentare anticipate din 9 aprilie.
Moshe Ya’alon, care a fost ministru al Apărării în guvernul Netanyahu, înainte de a fi demis în 2016, a înregistrat la începutul lunii ianuarie noul său partid, ”Telem”, promițând că acesta va fi “o forță politică, care va readuce țara pe drumul cel bun”.
La scurt timp după ce a fost demis din funcția de ministru al Apărării, Ya’alon a părăsit partidul de guvernământ Likud și Knesset-ul (Parlamentul) și de atunci l-a criticat adesea pe Netanyahu și a susținut că se va întoarce în politică pentru a i se opune. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Lider politic israelian: “Avem dreptul de a ne stabili pe întreg teritoriul statului Israel”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*