Marton Laszlo SALAMON: „Amintiri din România” la ICR Tel Aviv

M

„Amintiri din România” – o seară de rememorări la sediul ICR Tel Aviv, având-o ca invitată pe consultantul motivațional Alma Chelariu, sosită în Israel din Onești, în anul 1992, la vârsta de 20 de ani. Un interesant eveniment în limba ebraică, în fața unei săli arhipline, oarecum în stilul celebrelor TED Talks americane.

În public, două generații diferite de israelieni cu origini românești: generația celor care și-au trăit tinerețile în România anilor 60-70, acum aflați la vârsta de aur, și cea a copiilor lor, născuți în Israel, care nu mai vorbesc bine limba română. Un experiment care a stârnit deja multe reacții și ecouri pe rețelele de socializare, comentariile pe grupurile de Facebook curgând cu sutele.
Concluzia principală pentru mine după această inedită „Cafenea românească” este aceea că generația a doua și a treia a israelienilor originari din România reprezintă un uriaș potențial pentru viitorul acestei comunități, care poate fi exploatat de către diplomația culturală română.

Tsiky Berger Cohen

Mulțumiri lui Tsiky Berger Cohen, organizatoarea grupului ”שורשים רומניים – Rădăcini românești” pentru colaborare și excelenta mobilizare.

Marton Laszlo Salamon – Director ICR Tel Aviv / Facebook

Martin Laszlo Salamon și Alma Chelariu
Un public numeros a participat la acest eveniment deosebit
Imagine de la expoziția originală și nostalgică, organizată cu această ocazie, la sediul ICR Tel Aviv
Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Marton Laszlo SALAMON: „Amintiri din România” la ICR Tel Aviv"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*