Netanyahu sau Gantz? Cine va fi viitorul premier israelian?

Înaintea alegerilor generale din Israel, care vor avea loc în luna aprilie, ”Rezistența israeliană”, partidul fostului șef al armatei israeliene, Benny Gantz, urcă în sondaje.

Fostul general israelian devenit politician, Benny Gantz, se apropie, cel puțin potrivit sondajelor, de liderul israelian, Benjamin Netanyahu, care-și face campanie pentru un al cincilea mandat ca prim ministru.
Un sondaj publicat de canalul israelian ”Canalul 13” a atribuit partidului lui Gantz, 24 din cele 120 de locuri ale Knesetului (Parlamentul), după partidul ”Likud” al lui Netanyahu.
Sondajul a fost efectuat după ce Gantz a dezvăluit câteva dintre obiectivele sale politice la un eveniment de lansare a campaniei la Tel Aviv, rupând astfel o tăcere de o lună de când și-a anunțat candidatura, în decembrie.
Sondajele anterioare au dat partidului său cel mult 15 locuri.
Potrivit ”Canal 13”, când participanții la sondaj au fost întrebați care politician israelian ar fi cel mai potrivit pentru a deveni prim ministru, în urma răspunsurilor lor, Gantz și Netanyahu au ajuns la egalitate cu 42% fiecare.
Un sondaj realizat de Canalul 12 al televiziunii israeliene, a arătat rezultate similare: 36% dintre respondenți l-au preferat pe Netanyahu și 35% l-au favorizat pe Gantz.
O întrebare similară într-un al treilea sondaj realizat de canalul de știri național ”Kan”, a dat, de asemenea, rezultate asemănătoare: Netanyahu 47%, iar Gantz 41%. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Netanyahu sau Gantz? Cine va fi viitorul premier israelian?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*