S-a decis: Premierul israelian va fi inculpat înaintea alegerilor

Conform celor trei posturi de televiziune israeliene, consilierul juridic al guvernului, Avihai Mandelblit, a decis să respingă cererea avocaților lui Netanyahu de a amâna acuzațiile până la alegeri. Potrivit jurnaliștilor, decizia a fost deja luată și ea va fi comunicată oficial avocaților primului ministru.

Un grup special creat de Mandelblit a finalizat deja activitatea și consilierul juridic al guvernului va anunța decizia „foarte curând“. În cazul afacerii 1000, primul ministru este acuzat de fraudă și încălcarea încrederii publice, iar în cazul afacerii 4000, el a fost acuzat de corupție.
Reacționând, Benjamin Netanyahu a declarat că Mandelblit „a capitulat sub presiunea stângii și mass-mediei, luând decizia să acuze cu orice preț, deși avocații noștri au solicitat investigații suplimentare și au interogat mai mult de 60 de martori care nu sunt implicați în niciunul din aceste cazuri“.
Într-o scrisoare de cinci pagini, al cărui text integral a fost distribuit de ”The Marker”, Mandelblitt explică în detaliu de ce este imposibil să-și îndeplinească obligația de a amâna publicarea acuzațiilor până la alegeri.
Consilierul juridic al guvernului le-a amintit avocaților primului ministru că procuratura a anunțat oficial finalizarea procesului penal împotriva lui Netanyahu pe 19 decembrie, cinci zile înainte ca liderii coaliției de guvernământ să decidă dizolvarea guvernului și Knessetului (Parlamentul). Prin urmare, Mandelblit respinge teza primului ministru, conform căreia el ar fi „accelerat“ deciziile după anunțarea alegerilor anticipate și a explicat că înghețarea procesului judiciar, după dizolvarea Knessetului, ar fi o excepție de la regulile general acceptate, și anume, o încălcare a principiului fundamental al egalității tuturor cetățenilor.
Primul ministru Benjamin Netanyahu nu este primul politician israelian urmărit penal în timpul campaniei electorale, dar, nu există încă nici un precedent pentru ca activitatea poliției și a procurorilor să fie înghețată din cauza alegerilor, a reamintit consilierul juridic.
Conform informațiilor mass-media, consilierul juridic al guvernului va anunța decizia de a-l acuza pe Netanyahu de corupție, încălcarea încrederii publice și fraudă, după audieri cu avocații, cel târziu la data de 20 februarie, termenul limită pentru depunerea listelor electorale. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "S-a decis: Premierul israelian va fi inculpat înaintea alegerilor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*