Mahmoud Abbas cere alegeri în Gaza, Cisiordania și Ierusalim

Președintele palestinian Mahmoud Abbas, a cerut miercuri alegeri în Gaza, Cisiordania și Ierusalim, afirmând că este în favoarea „unității naționale“.

Palestinienii intenționează să formeze în curând un nou guvern al Autorității Palestiniene compus din facțiuni palestiniene, excluzând Hamas, după cum a confirmat un înalt responsabil Fatah.
Primul ministru Rami Hamdallah și-a prezentat marți oficial demisia președintelui palestinian Mahmoud Abbas, a declarat agenția de știri oficială Wafa.
Rami Hamdallah a prezentat demisia guvernului său, în momentul în care președintele Mahmoud Abbas lucrează la formarea unei noi coaliții.
Palestinienii au format actualul guvern al Autorității Palestiniene în 2014, cu sprijinul Fatah și Hamas. De la crearea sa, președintele Mahmoud Abbas a făcut cel puțin două schimbări ministeriale fără acordul Hamas.
Fatah și Hamas au încercat în mod repetat să ajungă la o reconciliere, după ce mișcarea islamistă a preluat puterea în Gaza, în 2007, cu prețul unui război civil. În ultimele luni, Abbas a amenințat că va reduce bugetele Autorității Palestiniene în Gaza dacă Hamas nu va ceda teritoriul organizației din Ramallah. AP este compusă în mare parte din tehnocrați, dar unii miniștri sunt membri ai Fatah și foști sau actuali colaboratori al lui Abbas.
Un responsabil din Gaza, a declarat că orice nou guvern constituit fără consultarea grupului terorist Hamas va fi “slab” și “nu va reprezenta poporul palestinian”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Mahmoud Abbas cere alegeri în Gaza, Cisiordania și Ierusalim"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*