Israelul va furniza Agenției Spațiale Europene o navă spațială avansată pentru a ateriza pe Lună

Societatea de stat israeliană ”Industria aviatică” (Taasia Avirit sau IAI) ar putea participa la un mare proiect spațial de explorare a Lunii.

Potrivit ziarului ”Globe”, IAI a semnat un acord de cooperare cu compania germană OHB (Orbital High-technology Bremen), situată în Bremen, specializată în tehnologie spațială și sateliți.
Agenția Spațială Europeană (ESA) se pregătește să lanseze un amplu program de cercetare lunar și va decide în 2020, care compania va fi responsabilă de această misiune. Sunt șanse mari ca ESA să aleagă o companie din Bremen, după care, crearea unui avion pentru livrarea de tehnologie pe Luna va fi încredințată „industriei aeronautice“.
Pe lângă faptul că acest proiect promite societății israeliene sute de milioane de dolari, participarea propulsează aeronautica israeliană la un nivel calitativ nou și face din Israel un actor major în domeniul tehnologiei spațiale.
Directorul diviziei Space a industriei aviatice, Ofer Doron, a declarat că, după semnarea acordului, se prevede un salt înainte în cercetarea spațială în următorii ani și că un mare număr de platforme vor fi necesare pentru a direcționa materialul spre Lună. Programul european de cercetare se concentrează pe capacitatea de a produce apă și alte materiale pe Lună și să furnizeze probe de la suprafața satelitului Pământului.
Naveta israeliană Genesis (Bereshit, cum este numită în Israel), creată de SpaceIL cu ajutorul industriei aeronautice, se va deplasa pe Luna în luna februarie a acestui an. Directorul executiv al IAI, Nimrod Schaeffer, a declarat că experiența obținută prin crearea navetei Genesis permite companiei să devină un partener al europenilor în explorarea spațială. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israelul va furniza Agenției Spațiale Europene o navă spațială avansată pentru a ateriza pe Lună"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*