Ierusalim: Trei bărbați de origine arabă suspectați de vandalizarea sinagogii care poartă numele lui Yonathan Sandler, asasinat în atentatul terorist de la școala Otzar Ha’Torah din Toulouse, Franța

Poliția israeliană a arestat trei suspecți în cadrul anchetei privind incidentul excepțional și grav din cartierul Kiryat Yovel din Ierusalim, unde o sinagogă care poartă numele lui lui Yonathan Sandler, asasinat împreună cu copii săi, în atentatul de la școala Otzar Ha’Torah din Toulouse, Franța, a fost vandalizată.

Vandalii au intrat prin efracție, desacralizând locul.
„Am fost șocat în adâncul sufletului meu de scenele oribile de profanare care au avut loc în această sinagogă a comunității franceze din Kiryat Yovel din Ierusalim. Este greu de crezut că un astfel de pogrom antisemit scandalos are loc într-o sinagogă din Israel, numită după Jonathan Sandler, ucis cu cei doi copii ai săi în timpul masacrului șocant din Toulouse, Franța”, a declarat Arieh Deri, ministrul israelian de Interne. “Nu există nici o inimă evreiască, care nu se teme de astfel de scene care amintesc evenimente dificile din istoria evreiască”, a continuat el.
Primul ministru Benyamin Netanyahu s-a declarat ”șocat” de vandalizarea sinagogii, promițând că făptașii vor fi în curând aduși în fața justiției.
Președintele israelian Reuven Rivlin a postat pe contul său Twitter imagini ale sinagogii vandalizate, calificându-le drept ”dure” si ”dureroase”.

La începutul investigației, liderii comunității din acest cartier ierusalmitean au suspectat laici și, prin urmare, evrei, în acest atac grav, dar, în conformitate cu primele elemente ale investigației, suspecții sunt arabi.
Recent au fost arestați trei bărbați de origine arabă bănuiți de vătămarea sulurilor de Tora și a obiectelor rituale din sinagogă.
După ce a fost anunțată poliția, tehnicienii specializați în identificare au sosit la fața locului și a fost deschisă o anchetă pentru a investiga circumstanțele în care cei trei suspecți au fost arestați. Primarul din Ierusalim, Moshe Leon, și-a exprimat dezgustul față de distrugerea sinagogii și a spus că este un incident șocant care amintește de vremurile întunecate ale poporului evreu. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Ierusalim: Trei bărbați de origine arabă suspectați de vandalizarea sinagogii care poartă numele lui Yonathan Sandler, asasinat în atentatul terorist de la școala Otzar Ha’Torah din Toulouse, Franța"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*