Israelul a dezvăluit organizației ONU existența unor tuneluri suplimentare ale Hezbollah

Site-ul israelian de știri Walla News a informat că Israelul ar fi trimis la ONU un document secret dezvăluind existența altor tunele de atac ale grupului șiit terorist Hezbollah, tunele săpate dinspre Liban.

Conform sursei, aceste tunele nu ar fi fost distruse de Israel, dar s-ar afla sub controlul serviciilor de informații israeliene.
Pe data de 6 ianuarie, armata israeliană a pretins că a descoperit toate cele șase tuneluri săpate de Hezbollah în scopul, susține ea, efectuării de infiltrații comando ale grupului shiit pe teritoriul israelian.
Duminică, fostul șef al Statului Major, Gadi Eizenkot, a negat categoric amenințarea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, potrivit căruia, nu au fost încă descoperite tuneluri peste granița dintre Liban și Israel.
„Am evaluat existența unor tuneluri și din 2014, le cunoaștem programul și când am decis să acționăm, am acționat. Și în șase săptămâni, am distrus toate tunelurile teroriste care duc spre nordul Israelului”, a declarat fostul general. Afirmația lui Nasrallah, conform căreia există lucruri de care nu știm, este nefondată”, a declarat Eisenkot la o conferință.
Fostul șef al armatei israeliene, al cărui mandat s-a încheiat la începutul acestei luni, a vorbit la deschiderea conferinței anuale de trei zile organizată de Institutului de Studii Naționale de Securitate (INSS) la Tel Aviv.
Tot duminică, cu ocazia reuniunii cabinetului de securitate, primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a declarat că „succesul fără precedent al operațiunii de la granița de nord îl deranjează pe Hassan Nasrallah”.
”În mai puțin de șase săptămâni, l-am dezarmat complet lipsindu-l de tunelurile sale“, a mai spus premierul israelian, adăugând că „dificultățile financiare și sancțiunile impuse Iranului subminează grav Hezbollahul“.
„Nasrallah este în primejdie din cauza determinării noastre. Împotriva Hezbollah se îndreaptă forța noastră de atac letal. Aveți încredere în mine, Nasrallah are motive întemeiate pentru a nu-și dori să simtă puterea noastră de foc”, a subliniat Netanyahu.
Șeful Hezbollah a recunoscut prezența tunelurilor la granița dintre Liban și Israel, fără a preciza dacă au fost săpată de partidul shiit, batjocorind în schimb armata israeliană căreia, conform lui „i-a luat ceva timp până le-a descoperit“.
În ultimii ani, ostilitatea dintre Israel și Hezbollah s-a manifestat în Siria, unde mișcarea libaneză, asemenea Iranului, un alt dușman al Israelului, este un aliat al regimului lui Bashar al – Assad.
Israel a lovit în mod repetat convoaiele de arme destinate Hezbollah, precum și interesele iraniene din această țară aflată în stare de război. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israelul a dezvăluit organizației ONU existența unor tuneluri suplimentare ale Hezbollah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*