Israelul a cheltuit 10 milioane euro datorită violențelor de la granița cu Fâșia Gaza

Armata israeliană a cheltuit aproape 10 milioane de euro în 2018, ca răspuns la manifestațiile săptămânale palestiniene care au loc la gardul de securitate care separă Israelul de Fâșia Gaza, a indicat Ministerul israelian al Apărării.

De la 30 martie 2018, palestinienii demonstrează în fiecare vineri în apropierea gardului, ca parte a unei mobilizări numită “Marșul întoarcerii”, ceea ce conduce la violente confruntări săptămânale între armata israeliană și manifestanții palestinieni.
Armata a raportat violențe, lansări de dispozitive explozive, pietre și anvelope arzând împotriva soldaților săi în diferite părți ale frontierei, forțele militare israeliene ripostând inițial cu mijloace anti-revoltă, apoi cu focuri de armă, în conformitate cu instrucțiunile.
Sute de baloane incendiare au fost lansate dinspre Gaza în direcția teritoriului israelian, cauzând incendii care au cuprins aproape 4 000 hectare de câmp.
Conform ministerului, cele 10 milioane de euro investite de armata israeliană provin dintr-un fond distinct al bugetului anual militar și nu include indemnizațiile plătite israelienilor care trăiesc în apropierea enclavei palestiniene și care au suferit pagube.
În raportul său, ministerul a indicat, de asemenea, cheltuieli de aproape 11 miliarde euro în arme de fabricație israeliană, inclusiv 3 miliarde pentru compania de construcție a aeronavelor israeliene (IAI).
În noiembrie, Israelul și Hamas au semnat un acord de încetare a focului, prin intermedierea Egiptului, Israelul acceptând, de asemenea, ca Qatar, rar susținător al Hamas, să transfere în Gaza 90 milioane dolari în șase tranșe lunare, pentru plata salariilor a zeci de mii de angajați ai Hamas și ajutorarea săracilor, care reprezintă jumătate din populație.
Între timp, manifestațiile și violențele continuă. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israelul a cheltuit 10 milioane euro datorită violențelor de la granița cu Fâșia Gaza"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*