Israel: ȘOC în comunitatea ultrareligioasă: Ovadia Cohen, nepotul rabinului Ovadia Yossef, se căsătorește cu partenerul său, Amichai Landesman

âÕÑÓÙÔ ÛÔß ÕÑß ÖÕÒÕ âÞÙ×Ù ÜàÓáÞß ÖÔÕèÙê éÕèç éêâèÕÚ Ðê Øçá Ô×êÕàÔ ÜÜÐ çèÓÙØ

Ovadia Cohen, nepotul marelui rabin decedat Ovadia Yosef, urmează să se căsătorească în zilele următoare cu Amichai Landesman, partenerul său, cu care trăiește în ultimii ani. Ceremonia va fi organizată de un activist proeminent din cadrul comunității religioase LGBT.

Bunicul lui Cohen, Ovadia Yosef, a fost autoritatea religioasă evreiască cea mai important pentru Orientul Mijlociu. Familia Yosef este foarte influentă și majoritatea celor 11 fii și gineri ai rabinului Yosef dețin poziții rabinice importante, dintre care cel mai proeminent este fiul său Yitzhak Yosef, rabinul șef sefardic al Israelului.
Ovadia era foarte aproape de bunicul său. Părinții lui au divorțat când era copil și, deși bunicul tocmai își terminase mandatul de șef rabin și era fost ocupat atât cu scriierile lui, cât și cu fondarea partidului ultrareligios Shas, și-a ajutat nepotul ca și cum ar fi fost fiul său.
La fel ca mulți membri ai comunității religioase gay, Ovadia Cohen a fost căsătorit de asemenea cu o femeie cu care a avut doi copii. După câțiva ani de căsătorie, au divorțat. Acum trei ani, Cohen s-a întâlnit cu Landesman, membru al comunității religioase din Haifa și absolvent al principalelor instituții ale sionismului religios. Cei doi au decis să trăiască împreună, ducînd în paralel o viață religioasă și încet încercau să-și expună viața familiilor lor.
Familia lui Landesman a fost de acord și totul a mers fără probleme în comparație cu majoritatea homosexualilor religioși, însă familiei lui Ovadia Cohen îi este greu să accepte această situație.
Aproximativ 200 de oaspeți sunt așteptați la nuntă. Mulți dintre aceștia sunt membri ai familiei Landesman, membri ai comunității religioase homosexuale, și doar un număr foarte mic dintre rudele lui Cohen. Ceremonia de nuntă a cuplului va fi susținută de Zahorit Sorek, o cunoscută activistă LGBT și membră a partidului ”Yash Atid”. Ea însăși a fost căsătorită cu un bărbat și a avut copii cu el. Cu câțiva ani în urmă și-a recunoscut oficial orientarea sexuală, s-a căsătorit cu o femeie și de atunci a însoțit tinerii religioși care se luptă cu identitatea lor sexuală. În ciuda disonanței inerente, ea continuă se se considere ortodoxă.
De menționat că în ultimii ani, mulți membri ai comunității religioase homosexuale israeliene au fost forțați să participe la atelierele organizate de organizația ”Atzat Nefesh”, care practică terapia de conversie pentru a încerca să schimbe orientarea homosexualilor religioși.
(Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: ȘOC în comunitatea ultrareligioasă: Ovadia Cohen, nepotul rabinului Ovadia Yossef, se căsătorește cu partenerul său, Amichai Landesman"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*