Ierusalim: În urma amenințărilor iraniene, trimișii lui Putin au sosit în Israel și se întâlnesc cu înalți oficiali

Alexander Lavrentiev, trimisul special al președintelui rus în Siria, și Serghei Verchinin, ministrul adjunct al Afacerilor Externe, se vor întâlni cu înalți oficiali din cadrul cabinetului Primului Ministru și ai Ministerului Apărării.

Cei doi au sosit luni în Israel pentru discuții privind situația din Siria. Ei s-au întâlnit cu directorul general al Ministerului israelian al Afacerilor Externe, Yuval Rotem, și se vor întâlni astăzi, marți, cu alți înalți oficiali din cadrul Biroului primului ministru și ai Ministerului israelian al Apărării.
Luni, Hossein Salami, șeful adjunct al Gardienilor revoluției islamice din Iran, a declarat că „orice război nou, care va fi cauzat de Israel, se va termina cu distrugerea acestei țări. Strategia Iranului privind Israelul este o suprimare a regimului sionist de pe hartă”, a informat Al Jazeera. Salami a spus acest lucru atunci când a fost întrebat despre amenințările israeliene de a ataca site-urile iraniene din Siria.
Miercurea trecută, ziarul Kuweit al-Jarida a raportat că Iranul a plasat forțe la 40 de kilometri de graniță, încălcând acordul SUA-Rusia-Israel care a determinat retragerea iranienilor de la granita cu Israelul.
Potrivit raportului, Qassem Suleimani, comandantul Forței Quds a Gardienilor revoluției iraniene, a vizitat un sat din provincia siriană Daraa, de unde a fost trasă racheta asupra muntelui Hermon, în urmă cu aproximativ o săptămână.
Ziarul a informat de asemenea, că Soleimani a declarat că singura cale de a opri operațiunile israeliene este de a reacționa cu „trei rachete pentru o rachetă trasă de Israel“ și să se încerce prăbușirea avioanelor israeliene.
Săptămâna trecută, premierul Benjamin Netanyahu a amenințat Iranul la ceremonia de inaugurare a Aeroportului Internațional Ramon din Eilat, evocând atacul israelian din Siria împotriva țintelor iraniene. “Noaptea trecută, forțele aeriene israeliene au lovit ținte iraniene în Siria după ce Iranul a lansat o rachetă pe teritoriul nostru. Acționăm împotriva Iranului și a forțelor siriene care contribuie la agresiunea iraniană. Ne asumăm întreaga responsabilitate”, a spus Netanyahu. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Ierusalim: În urma amenințărilor iraniene, trimișii lui Putin au sosit în Israel și se întâlnesc cu înalți oficiali"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*