Ziua Unirii sărbătorită în capitala Austriei / Eveniment organizat de Asociația ”Mihai Eminescu” din Viena

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită pentru prima dată în capitala Austriei printr-un eveniment organizat de Asociația ,,Mihai Eminescu” din Viena în colaborare cu Ambasada României în Austria și Institutul Cultural Român din Viena.

În cadrul evenimentului au fost depuse coroane de flori la Mormântul soldaților români aflat în Cimitirul Central din Viena și a avut loc un spectacol al Fanfarei Regimentului 30 Gardă ,,MIhai Viteazul” din București.

,,Dragi prieteni, imaginile de mai jos nu sunt nici din Focșani, nici din Iași și nici din Bucuresti. Sunt din inima IMPERIULUI Austro-Ungar!!! DE LA VIENA cu ocazia zilei de 24 IANUARIE. Acolo unde s-a produs un precedent. O femeie sufletistă și patrioată până-n pingele, Laura Hant, vicepreședinte CNMR, a făcut un lucru uimitor: s-a luptat de una singură să obțină aprobări de la austrieci, s-a bătut să aducă minunații ostași români la Viena, s-a luptat cu birocrația românească și austriacă și a reușit de una singură acest lucru emoționant de ziua Unirii Principatelor!!. Sunt mândru de tine Laura. Ma bucur tare mult ca ești în familia CNMR și că Dumnezeu te-a adus în calea noastră!.

Imaginea cu soldatul austriac salutand tricolorul românesc este atât de puternică încât cu greu nu-ți dau lacrimile!” a notat pe Facebook Alexandru Cumpănașu, președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

Sursă foto: Alexandru Cumpănașu/Glorie eternă Eroilor Neamului – Facebook

Sursa articol: notabn.roUrmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Ziua Unirii sărbătorită în capitala Austriei / Eveniment organizat de Asociația ”Mihai Eminescu” din Viena"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*