Jumătate dintre ofițerii sirieni care se așteaptă să utilizeze sistemele rusești S-300 nu știu cum să folosească sistemul

La mijlocul lunii septembrie 2018, Israelul a atacat țintele iraniene din apropierea orașului portuar Latakia în nord-vestul Siriei.

Ca răspuns la atac, bateriile antiaeriene ale sistemului de apărare sirian au tras fără discriminare asupra presupusei locații a avionului atacant.
Cu toate acestea, la est de Marea Mediterană, un avion de recunoaștere rus a fost lovit de o rachetă antiaeriană și s-a prăbușit în mare. Toți membrii echipajului au murit.
Imediat după incident, și după ce Ministerul rus al Apărării a dat vina pe Israel, armata rusă a început să transfere baterii antiaeriene SAM-300 în Siria cu intenția de a le transfera armatei siriene și armatei sale situate în Siria.
Când bateriile rusești antiaeriene au ajuns în Siria, echipele rusești le-au desfășurat și s-au pregătit pentru activități operaționale. În același timp, armata siriană a trimis echipe, ofițeri, soldați și tehnicieni pentru a fi instruiți în utilizarea bateriilor S-300.
Declarațiile pretențioase ale armatei siriene, susținute de Ministerul rus al Apărării, nu am întârziat să apară.
Potrivit rapoartelor, echipele siriene au încheiat antrenamentele până la sfârșitul anului 2018 în Rusia și, după revenirea în Siria, au manevrat singure bateriile și au început să exercite apărarea operațională pe cerul sirian.
Cu toate acestea, s-a constatat curând că pregătirea echipelor siriene nu s-a terminat așa cum a fost planificată și că, probabil, nu-și vor termina cursurile până la mijlocul anului 2019.
O sursă din cadrul opoziției siriene a declarat unei surse din cadrul Ministerului sirian al Apărării că Rusia s-a plâns lui Assad și Ministerului sirian al Apărării, că numărul de persoane trimise pentru a antrena bateriile S-300 a fost scandalos și că mai mult de jumătate dintre ofițerii sirieni care au terminat formarea în Rusia, nu au reușit să le folosească.
Situația actuală este că nu este deloc clar dacă va fi posibilă operaționalizarea cu echipe siriene a bateriilor antiaeriene S-300 deja desfășurate pe teritoriul sirian. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Jumătate dintre ofițerii sirieni care se așteaptă să utilizeze sistemele rusești S-300 nu știu cum să folosească sistemul"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*