Premierul român inventează cuvinte și sprijină „combaterea Holocaustului”

Primul ministru al României, Viorica Dăncilă, revine cu o nouă gafă, după ce miercuri a inventat cuvântul „negaționalism”, în discursul susținut la Bruxelles, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Șeful guvernului de la București a spus că România va organiza un eveniment care-și propune ”să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului”.
Totodată, ”combaterea Holocaustului” este o exprimare nepotrivită și incorectă, dat fiind faptul că Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, un program de exterminare a evreilor, implementat de Adolf Hitler.
”În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului”, a spus Viorica Dăncilă, aflată la Bruxelles.
Gafa premierului poate fi văzută în video-ul urcat pe pagina de Facebook a Guvernului, de la minutul 10:30.

Adelina SAHLEAN – Newsweek.ro

Discursul premierului Viorica Dăncilă de la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Posted by Guvernul României on Wednesday, January 23, 2019
Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Premierul român inventează cuvinte și sprijină „combaterea Holocaustului”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*