Netanyahu s-ar putea întâlni cu regele Mohammed al VI-lea în Maroc

Conform presei marocane, primul ministru israelian Benjamin Netanyahu ar putea avea o întâlnire cu regele Mohammed al VI-lea al Marocului în Rabat.

Citând o „sursă de încredere“, ziarul de limbă arabă Al-Ousboue Assahafi, a declarat că biroul lui Netanyahu și mai mulți oficiali marocani au fost în contact pentru alte proiecte în cadrul vizitei premierului israelian în Maroc.
Conform publicației respective, vizita va avea loc după vizita Papei Francisc în țară la data de 30 martie.
Această călătorie diplomatică ar putea fi un nou capitol în relațiile dintre Israel și statele arabe și musulmane. Netanyahu a efectuat o vizită istorică în Ciad, în ianuarie, pentru a restabili oficial relațiile cu această țară din Africa Centrală. Primul ministru s-a deplasat și în Oman în octombrie.
Deși Israelul nu este recunoscut oficial de Rabat, relații bilaterale de securitate se mențin de ani de zile între cele două țări.
Responsabili marocani și-au exprimat public simpatia pentru Israel și evrei.
André Azoulay, de confesiune evreiască, consilier personal al regelui Mohammed VI-lea, a participat la funeraliile fostului președinte Shimon Peres în 2016.
Prințesa Lalla Joumala Alaoui a trimis o scrisoare către comunitatea evreiască din New York, după decesul rabinului Masoud Abuhatzeira în aprilie 2018.
„Moștenirea evreiască din Maroc rămâne o parte integrantă a vieții noastre și din ceea ce suntem. Majestatea sa Regele Mohammed al VI-lea este de acord să calce pe urmele strămoșilor săi și depune toate eforturile pentru a păstra acest patrimoniu comun”, a menționat prințesa în scrisoarea.
Cu toate acestea, Netanyahu nu este primul ministru israelian care va vizita Marocul. Fostul premier israelian Ehud Barak a participat la înmormântarea regelui Hassan al II-lea în 1999. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Netanyahu s-ar putea întâlni cu regele Mohammed al VI-lea în Maroc"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*