Ierusalim: Un tribunal israelian confiscă un teren care aparține moștenitorilor lui Yasser Arafat

Un tribunal israelian a ordonat confiscarea unui teren din Ierusalimul de Est, care aparține moștenitorilor lui Yasser Arafat, în urma plângerii unei organizații israeliene care încearcă să condamne pentru terorism, autoritățile palestiniene și succesorii lui Arafat.

Decizia Tribunalului districtual din Ierusalim a fost făcută în numele a opt familii ai căror membri au fost victime ale atacurilor palestiniene și care solicită despăgubiri.
Organizația israeliană ”Shurat Hadin”, care are misiunea ”de a apăra statul Israel prin mijloace legale“, precum și victimele evreiești ale terorismului, așteaptă ca respectiva parcelă de teren să servească drept garanție a despăgubirilor, în cazul în care reclamanții vor obține câștig de cauză în cadrul procedurilor civile înaintate împotriva Autorității Palestiniene, Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP) și a beneficiarilor lui Yasser Arafat.
Terenul respectiv, care măsoară 2.700 m2, este situat în apropiere de Muntele Măslinilor, în fața Orașului vechi din Ierusalimul de Est.
Beneficiarii lui Yasser Arafat, liderul istoric palestinian și primul președinte al Autorității Palestiniene, care a decedat în 2004, sunt de fapt proprietari a numai 0,5% din teren (13,5 m2). Dar instanța a hotărât că este posibilă confiscarea întregului teren.
„Este absurd!“, a reacționat la o conferință de presă la Ramallah, Cisiordania, Nasser Al-Qoudwa, nepotul lui Yasser Arafat, care conduce Fundația Arafat. „Instanța israeliană confiscă 2.7 dunami (1 dunam este echivalentul a 1.000 m2) pentru că Yasser Arafat are o mică parte? Este jefuire pe față“, a declarat el.
Nitsana Darshan-Leitner, președinta ”Shurat Hadin”, a justificat, într-un comunicat, cererea de sechestru, explicând că în cazul în care victimele sau familiile acestora obține satisfacție în cadrul unei proceduri de compensare, va fi dificil de a recupera bani pe bunurile lui Arafat.
„Yasser Arafat a fost bunicul terorismului moderne, responsabil pentru moartea a mii de bărbați, femei și copii nevinovați. Nu vom permite ca succesiunea lui Arafat să fie proprietară de terenuri în inima Ierusalimului, evitând în același timp să plătească despăgubiri victimelor sale”, a spus ea. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

1 Comment on "Ierusalim: Un tribunal israelian confiscă un teren care aparține moștenitorilor lui Yasser Arafat"

  1. Din poza, arata un teren pe care se colecteaza fier vechi! Specific “rromilor” din Romania.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*