Gaza: Hamas deschide o anchetă privind tirul unui lunetist palestinian împotriva unui soldat israelian

Hamas va deschide o anchetă privind tirul unui lunetist palestinian care a rănit ușor, marți, un soldat israelian lângă gardul de securitate din sudul Fâșiei Gaza, a anunțat postul de televiziune israelian ”Kan”, citând surse ale grupului terorist.

Conform armatei, un lunetist palestinian a deschist focul asupra unui grup de soldați israelieni, lovind casca unui ofițer, care a fost rănit ușor. Casca a salvat viața militarului.
Surse Hamas au declarat pentru ”Kan” că scopul anchetei este de a determina cine l-a împușcat pe ofițerul israelian. Hamas a transmis un mesaj Israelului, prin intermediul unor terțe părți, în care consideră că acest tir este “inacceptabil” și contrar “interesului general”, specificând totodată că grupul islamist nu controlează pe deplin enclava.
La rândul ei, armata israeliană a afirmat că o investigație preliminară asupra tirului a arătat că lunetistul palestinian a deschis focul asupra soldatului în timpul “unei revolte care a implicat aruncarea de pietre”.
Armata a adăugat că, reacționând la incident, a lovit un post de observare a Hamasului din estul Fâșiei Gaza, lângă tabăra de refugiați Burei. Aripa militară a Hamas, Brigăzile Izz al-Din al-Qassam, a declarat că unul dintre membrii săi a fost ucis în timpul atacului israelian. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Gaza: Hamas deschide o anchetă privind tirul unui lunetist palestinian împotriva unui soldat israelian"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*