Hamas refuză ajutorul financiar din Qatar: ”Gaza nu va face parte din teatru campaniei electorale din Israel”

Hamas și celelalte fracțiuni teroriste din Fâșia Gaza au respins joi al treilea ajutor umanitar din Qatar, în semn de protest față de ceea ce au calificat drept “șantajul politic israelian”.

Un înalt responsabil Hamas, Khalil al-Haya, a declarat, joi, la o conferință de presă în Gaza, că organizația teroristă refuză să primească asistența financiară acordată de Qatar din cauza condițiilor israeliene impuse pentru a permite intrarea banilor în teritoriu.
„Am subliniat ambasadorului Qatar, Muhammad al-Ahmadi, faptul că refuzăm să acceptăm banii și că Gaza nu va face parte din șantajul sau din teatru campaniei electorale din Israel”, a declarat Al-Hayah la scurt timp după ce prim ministrul Benyamin Netanyahu a decis să aprobe transferul.
Menționăm că această asistență financiară este destinată pentru a ușura tensiunile din enclava palestiniană.
Qatar a donat la sfârșitul anului 2018 două pachete de asistență în valoare de 15 milioane de dolari, în sprijinul angajaților administrației din Gaza și al celor nevoiași. Dar, conform unui responsabil israelian, premierul Netanyahu a decis marți seara blocarea livrării celei de a treia tranșe, ce urma să treacă prin Israel, drept represalii pentru violențele manifestate de-a lungul graniței și a tirurilor dinspre enclava palestiniană asupra soldaților israelieni.
Conform mass-mediei israeliene, cabinetul de securitate, forum restrâns de oficiali în jurul lui Netanyahu, a decis miercuri să permită trecerea banilor.
Dar imediat, un funcționar israelian, care și-a menținut anonimatului, a declarat că nu a fost luată nicio decizie. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Hamas refuză ajutorul financiar din Qatar: ”Gaza nu va face parte din teatru campaniei electorale din Israel”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*