Afacerea “Bezeq”: Netanyahu pe cale de a fi pus sub acuzare

Conform unui responsabil juridic, procurorul general israelian Avichai Mandelblit a decis să depună un act de acuzare pentru corupție împotriva primului ministru Benjamin Netanyahu, în cazul 4000 (Bezeq).

În acest caz, Netanyahu se crede că a încercat să asigure o acoperire favorabilă din partea site-ul de știri Walla, în schimbul unor favoruri guvernamentale care ar fi putut asigura sute de milioane de dolari lui Shaul Elovitch, care a fost atât sefult principalei companie de telecomunicații israeliene Bezec, cât și al site-ului Walla.
„În ajunul unei întâlniri cu Procurorul general, scurgerile de informații nu pot decât submina dreptul nostru de a fi ascultați în mod echitabil și sunt inacceptabile“, au reacționat avocații primului ministru.
“Este ridicol să credem că nu banii sau plicurile, ci pur și simplu o mână de articole neostile, pot fi considerate drept corupție. Aceasta este o absurditate care subminează fundamentele democrației”, au adăugat aceștia.
Avocații lui Netanyahu, care au solicitat ca decizia procurorului general să fie amânată după alegerile parlamentare din 9 aprilie, au fost invitați, ca urmare a cererii lor, să se întâlnească cu Mandelblit, săptămână prochaine.
Într-o scrisoare trimis joi de biroul procurorului general, se precizează, că, chiar și în timpul unei campanii electorale, nu există nici un motiv pentru a amâna procesarea cazurilor care implică aleși sau candidați aleși, transferați biroului procurorului în urma unei investigații a poliției.
„Lucrăm cu tot precauția necesară, dar nu există nici un motiv pentru a amâna rezolvarea cazurilor care implică sau candidați aleși, a declarat Gil Limon, asistentul principal al lui Mandelblit, care a adăugat că legea stipulează că “este interzisă amânarea procesării dosarelor de investigație, chiar și în timpul unei campanii electorale”. Conform lui, “tratarea dosarelor de investigație referitoare la primul ministru care a început înainte de anunțarea alegerilor anticipate, continuă în mod normal și urmăm procedura stabilită prin lege”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Afacerea “Bezeq”: Netanyahu pe cale de a fi pus sub acuzare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*