O lege pentru combaterea antisemitismului în Europa promulgată de Trump

Președintele american Donald Trump a promulgat o lege vizând „Combaterea antisemitismului european“.
Textul, aprobat în 2017 de către Camera Reprezentanților, spune că este în interesul național al Statelor Unite să combată antisemitismul pe teritoriul american și în străinătate. Accentul este pus, de asemenea, pe securitatea comunităților evreiești din Europa, inclusiv sinagogi, școli și cimitire.
„Statele Unite ar trebui să continue să sublinieze importanța luptei împotriva antisemitismului în instituțiile internaționale“, se menționează de asemenea.
Această lege constituie o modificare a „Actului internațional de libertatea religioasă din 1998“ – și acum prevede ca raportul anual al Departamentului de stat privind libertatea religioasă să includă pentru fiecare țară europeană vizată de antisemitism, o descriere a provocărilor securitare și a nevoilor comunităților evreiești europene. Legea subliniază, de asemenea, necesitatea ca guvernele europene să elaboreze și să adopte o definiție practică a antisemitismului.
Conform unui studiu realizat de Agenția Europeană pentru Drepturi Fundamentale (FRA), publicat în decembrie anul trecut, 85% dintre evreii interogați consideră că antisemitismul este cea mai importantă problemă socială sau politică din țara lor și 70% cred că eforturile statelor membre ale UE de a-l combate nu sunt eficace.
Acest studiu a fost realizat pe internet în perioada mai -iunie 2018, la el participând peste 16.000 de evrei cu vârsta de 16 ani și mai mult, din 12 state membre în care trăiește 96% din populația evreiască a UE (Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Țările de Jos, Polonia, Spania, Suedia și Regatul Unit). Aproape jumătate dintre participanți (47%) spun că se tem a fi ținta unui abuz verbal sau a fi hărțuiți în următoarele 12 luni și 40% de a fi atacați fizic, în timp ce 34% dintre ei spun că evită evenimente sau locuri legate de comunitatea evreiască, deoarece nu se simt în siguranță.
În consecință, 38% dintre respondenți au declarat că intenționează să emigreze, din care două treimi în Israel și unul din zece în SUA. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "O lege pentru combaterea antisemitismului în Europa promulgată de Trump"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*