Netanyahu cere Iranului să “părăsească rapid Siria”

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a cerut marți Iranul să “părăsească rapid Siria”.
“Vă spun, părăsiți rapid această țară, vom continua să vă atacăm”, a declarat Netanyahu la o ceremonie, la care l-a investit pe Aviv Kochachi ca nou șef de Stat Major al forțelor armate israeliene.

Netanyahu a descris drept “minciuni” remarcile făcute anterior de Hossan Firouzabadi, consilier militar senior al liderului suprem iranian, care a asigurat că, “consilieri militari” iranieni vor rămâne în Siria pentru a lupta împotriva teroriștilor.
Premierul israelian a descris, de asemenea, drept minciună, declarația ministrului iranian al Comunicațiilor, Mohammad Javad Azari Jahromi, care a spus anterior că Teheranul a încercat să pună un satelit pe orbită, dar nu a reușit.
“Acum spun că ar fi trimis un siplu satelit în spațiu, dar în realitate vor să ajungă la prima etapă a unei rachete intercontinentale, încălcând toate acordurile internaționale”, a spus Netanyahu.
Iranul și aliații săi, în special Hezbollahul libanez, sunt principalii dușmani ai Israelului, a declarat primul ministru Netanyahu.
„Promitem să-i zdrobim pe dușmanii noștri de aproape și de departe“, a spus el, adăugând că în deceniul următor, statul evreu va finaliza construirea de bariere la toate granițele sale.
Duminică, lucru rar, Netanyahu a confirmat că Israelul a atacat mai multe situri iraniene în Siria în weekend.
Israelul a efectuat sute de zboruri în Siria în ultimii ani, spunând că atacurile au vizat site-urile militare iraniene și convoaiele de arme destinate Hezbollah. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Netanyahu cere Iranului să “părăsească rapid Siria”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*