Vizat de o rachetă lansată din Fâșia Gaza, Israelul a reacționat

Palestinian rockets cross the sky after militants attack an Israeli bus with a mortar, in Gaza City, Monday, Nov. 12, 2018. The Israeli military says a bus has been hit by fire from the Gaza Strip as air raid sirens sound throughout southern Israel. (AP Photo/Hatem Moussa)

Surse palestiniene au raportat că aviația militară israeliană a efectuat mai multe raiduri sâmbătă, în Fâșia Gaza.
Conform acestor informații, Zahal ar fi vizat mai multe poziții ale Hamas, în partea de nord și est a enclavei.

Un comunicat al aviației militare israeliene a informat că
”avioane de luptă ale Zahal au atacat două infrastructuri subterane aparținând organizației teroriste Hamas, în nordul Fâșiei Gaza, ca răspuns la lansarea unei rachete din Fâșia Gaza mai devreme seara”.
Hamas a tras sâmbătă seara o rachetă asupra consiliul regional Sdot Neghev, iar tancurile forțelor aeriene israeliene și ale armatei israeliene au atacat pentru prima dată mai multe outposturi și posturi de observare ale Hamas în estul Fâșiei Gaza.
Acest atac vine pe fondul unui acord de încetare a focului intrat în vigoare la începutul lunii noiembrie între Israel și facțiuni palestiniene din Fâșia Gaza.
Deși situația securitară este relativ calmă de atunci, luni, Zahal a raportat un tir de rachetă din Gaza spre Israel, urmat, drept reacție, de raiduri aeriene împotriva pozițiilor Hamas.
Vineri au izbucnit confruntări în apropiere de gardul de securitate care separă Israelul de enclava palestiniană. În timpul acestor ciocniri, un palestinian a fost ucis.
Sâmbătă, aripa armată a Hamas a făcut public un lung video, dezvăluind detalii cu privire la o operațiune secretă israeliană care a mers prost în Gaza, în noiembrie.
„Israelul trebuie să-și facă griji de informațiile care sunt în mâinile noastre”, a declarat mișcarea teroristă palestiniană.
Filmul propagandistic – care durează numeroase minute – se termină cu imagini surprinzând lansarea rachetelor, inclusiv imagini care arată impactul violent, care a lovit un autobuz israelian în timpul atacurilor palestiniene. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Vizat de o rachetă lansată din Fâșia Gaza, Israelul a reacționat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*