Premierul israelian a confirmat: Am atacat depozite de arme iraniene din Damasc

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a dezvăluit duminică că forțele aeriene au atacat depozite de arme iraniene în Siria în acest weekend.

Astăzi,duminică, la începutul ședinței cabinetului de miniștri, Netanyahu a declarat: „Zahal a atacat de sute de ori ținte ale Iranului și Hezbollah. În ultimele 36 de ore, forțele aeriene israeliene au atacat depozite cu arme iraniene la Aeroportul Internațional Damasc”. Netanyahu a adăugat: ”Recentul atac demonstrează că suntem mai hotărâți decât oricând să acționăm împotriva Iranului în Siria”.
Imagini din satelit publicate ieri, sâmbătă, au relevat că, cu numai câteva ore înainte de atac, un avion de marfă iranian a aterizat pe aeroportul internațional, care a fost atacat de cel puțin trei ori cu scopul aparent de a contracara contrabanda cu rachete din Iran, potrivit blogului de informații “Intelli Times”.
Conform analizei blog-ul de informații, avionul care a aterizat în Damasc cu câteva ore înaintea atacului, a fost un Boeing 747, care a descărcat conținutul său în spațiul C-130 în fața terminalelor. Apoi a decolat și s-a întors în Teheran prin spațiul aerian irakian.
Potrivit agenției de știri siriene, persoana responsabilă de atac este aviația militară israeliană. Alte medii siriene legate de regimul Assad au raportat numeroase explozii în întreg orașul. Ayud a raportat că sistemele de apărare aeriană au fost folosite împotriva țintelor situate la vest de Damasc. Conform lui, „sistemele de apărare aeriene au fost folosite împotriva unor ținte israeliene”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Premierul israelian a confirmat: Am atacat depozite de arme iraniene din Damasc"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*