Israel: Cel de-al șaselea tunel de atac al Hezbollah localizat, operațiunea Northern Shield s-a încheiat

Armata israeliană a anunțat că a localizat un al șaselea tunel de atac al Hezbollah în zona de frontieră cu Libanul, construit de grupul terorist shiit din satul libanez Ramyah.

Tunelul va fi neutralizat în zilele următoare, a declarat armata israeliană. Informația au fost transmisă oficial Forței Internaționale a ONU (UNIFIL).
Odată cu descoperirea acestui tunel de atac, toate tunelurile săpate de Hezbollah care traversează granița israeliană din Liban, au fost localizate, a anunțat Zahal. „Conform evaluării noastre, nu există nici un alt tunel transfrontalier“, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus.
Lung de câțiva zeci de metri pe teritoriul statului evreu și săpat la 55 de metri subteran, acesta este cel mai adânc, “cel mai lung și cel mai complet” dintre cele șase tuneluri descoperite de armată, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Operațiunea ”Shield of the North” lansată pe 4 decembrie 2018 de către statul evreu pentru a localiza și distruge tunelurile construite de Hezbollah în încercarea de a se infiltra pe teritoriul israelian “este acum completă”, a declarat armata într-un comunicat.
Conform armatei, Israelul monitorizează site-urile libaneze de pe care grupul shiit libanez continuă lucrările subterane, săpând noi tuneluri care nu au trecut încă frontiera.
Israelul consideră guvernul libanez responsabil pentru „orice act de violența sau orice încălcare a Rezoluției 1701 a ONU”, care a pus capăt războiului din 2006 dintre Israel și Hezbollah, a subliniat purtătorul de cuvânt al Zahal.
Ultima confruntare majoră dintre Hezbollah și statul evreu rămâne cea din 2006. Cele 33 de zile de război s-au încheiat cu 1.200 morți pe partea libaneză și 160 de partea israeliană, fără a neutraliza mișcarea șiită.
Israel și Liban rămân tehnic în stare de război. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: Cel de-al șaselea tunel de atac al Hezbollah localizat, operațiunea Northern Shield s-a încheiat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*