O prezentatoare kuweitiană face apel pentru pace la televiziunea israeliană (VIDEO)

O personalitate proeminentă din mass-media din Kuweit, care a primit amenințări cu moartea pentru că a solicitat normalizarea relațiilor cu statul evreu, și-a făcut o apariție rară la televiziunea israeliană.

”Ideea unei normalizări nu mi-a venit dintr-o dată”, a declarat Fajr al-Saeed, 52 ani, într-un interviu acordat din Kuweit societății de media israeliene ”Kan”.
Al-Saeed, care a cerut stabilirea relațiilor comerciale dintre Israel și țările arabe în tweet-uri postate în arabă și ebraică cu ocazia Anului Nou, a mărturisit că opiniile sale cu privire la Israel, au evoluat după asasinarea lui Yitzhak Rabin. „Punctul de cotitură pentru mine a fost înmormântarea lui Rabin, când am văzut lideri din întreaga lume prezenți la funeralii”, a declarat ea, spunând că, dacă un lider arab ar murit în același timp, numai șefii de stat din regiune ar fi asistat la înmormântare. ”Liderii lumii s-ar fi rezumat la simple mesaje de condoleanțe”, a adăugat ea.
”Am primit amenințări din cauza a ceea ce am spus despre Israel. Sunt obișnuită să primesc amenințări pentru opiniile mele și acest lucru nu este nou pentru mine”, a spus ea, menționând că este un moment potrivit pentru ca pacea cu Israelul să fie acceptată (în lumea arabă)”.
Ministerul israelian de Externe a profitat de ocazie pentru a saluta curajul lui Saeed într-un tweet postat în limba arabă, onorând angajamentul ei de a „schimba peisajul“ și punctul ei de vedere conform căruia cooperarea cu Israelul ar aduce mult cetățenilor din țările arabe.
Seed a fost deja privată de antenă de către guvernul Kuweit după ce a luat în râs membrii guvernului. În 2010, birourile ”Scope TV” au fost distruse de o mulțime furioasă după ce emisiunea ei satirică a ridiculizat familia conducătoare a Kuweitului și liderii săi religioși.
Kuweitul are o relație ostilă cu Israelul. Spre deosebire de alte țări din Golf, israeliților nu li se permite să intre în Kuweit, iar străinii cu ștampilă israeliană pe pașapoartele lor pot fi refuzați. La o întâlnire a Adunării Uniunii Interparlamentare, în 2017, președintele Parlamentului kuweitian, Marzouq al Ghanim, i-a calificat pe membrii delegației israeliene drept „ocupanți și ucigași de copii“.
Israël a lucrat din greu în ultimii ani pentru a îmbunătăți relațiile cu țările arabe și musulmane, inclusiv cu Ciad, Oman, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.
În luna octombrie a anului trecut, primul ministru Benjamin Netanyahu a efectuat o vizită neașteptată în Sultanatul Oman, în timp ce miniștrii israelieni au făcut recent escale în alte țări din Golf. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "O prezentatoare kuweitiană face apel pentru pace la televiziunea israeliană (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*