Netanyahu invitat la summit-ul privind Iranul, organizat de Statele Unite ale Americii în Polonia

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a fost invitat să participe la summit-ul organizat luna viitoare de Statele Unite și Polonia pentru a promova stabilitatea în Orientul Mijlociu, și care se va concentra pe influența Iranului, a informat televiziunea israeliană.

Conform Canalul 10, Netanyahu nu a decis încă dacă va accepta invitația.
Au fost invitați, de asemenea, numeroși miniștrii de externe ai țărilor arabe din Golf.
Deși Israelul nu are relații diplomatice cu aceste state, se constată o încălzire în ultimii ani, din cauza ostilității lor comune față de Iran.
Mike Pompeo a salutat această evoluție într-un discurs la Cairo și a cerut să se pună deoparte „vechile rivalități“ pentru a se confrunta cu Teheranul.
Pompeo a anunțat că summit-ul din februarie din Polonia va continua ca parte a turneului său regional pentru a reasigura aliații americani după decizia președintelui Donald Trump de a retrage toate trupele americane din Siria. „Vom aduna zeci de țări din întreaga lume“, a declarat Pompeo la Fox News.
Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a criticat acest eveniment pe Twitter.
„Amintim participanților la conferința anti-Iran: cei care au participat la cele mai recente spectacole anti-Iran organizate de Statele Unite ale Americii au murit, au căzut în dizgrație sau sunt marginalizați și Iran este mai puternic decât oricând“, a scris el, postând și o fotografie a Summit-ului Suporterilor Pacii din 1996 din Sharm el-Sheikh, Egipt.

Reuniunea va avea loc pe 13 și 14 februarie în Polonia, a declarat șeful diplomației americane. Ea va fi organizată la nivel ministerial, au precizat Statele Unite și Polonia într-un comunicat comun.
Reuniunea se va concentra pe „stabilitate, pace, libertate și securitate în Orientul Mijlociu“, a declarat Pompeo „iar acest lucru include un element important care este acela de a se asigura că Iranul nu are nici o influență destabilizatoare”.
Această reuniune ministerială va discuta o serie de probleme cruciale, inclusiv terorismul și extremismul, dezvoltarea rachetelor și proliferarea, comerțul și securitatea maritimă, precum și amenințările reprezentate de grupurile susținute de unele țări din regiune”, indică comunicatul polonezo-american, care nu citează în mod explicit Iranul. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Netanyahu invitat la summit-ul privind Iranul, organizat de Statele Unite ale Americii în Polonia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*