Guvernul sirian acuză Israelul de noi atacuri cu rachete în apropiere de Damasc

Apărarea anti-aeriană a armatei siriene a intrat în acțiune vineri seara împotriva „rachetelor trase de avioane israeliene”, a informat agenția oficială SANA, citând o sursă militară care indică faptul că un „hambar“, aflat în incinta aeroportul internațional din Damasc a fost lovit.

„Cea mai mare parte“ dintre rachete trase de „avioanele de război israeliene“ au fost interceptate, a declarat sursa militara citată de SANA, adăugând că bombardamentul a avut loc vineri seara în jurul orei 23.00 (ora locală).
„Numai un depozit de pe aeroport internațional din Damasc a fost lovit“, a precizat sursa militaire.
Citând o sursă de la Ministerul Transporturilor, SANA asigură că „activitatea aeroportului se desfășoară normal și nu a fost afectată de agresiune”.
”Au fost vizate două sectoare în care sunt găzduite poziții militare ale forțele iraniene și mișcării libaneze Hezbollah”, a declarat vineri Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).
Țintele se aflau în „sectorul Kesswa și în interiorul Aeroportul Internațional Damasc”, conform directorului OSDH, Rami Abdel Rahman.
Iniţial, agenția SANA informase că apărarea aeriană siriană a acționat împotriva unor „ținte inamice“.
Pe 25 decembrie 2018, puterea lui Bashar al-Assad a acuzat aviația israeliană de tiruri cu rachete în apropiere de Damasc, iar OSDH evocase deja sectorul Kesswa.
Statul israelian insistă în mod regulat că nu va lăsa țara vecină Siria să devină un cap de pod al Iranului, angajat alături de puterea de la Damasc de la izbucnirea conflictului în 2011, conflict care a devenit mai complexe de-a lungul anilor, cu implicarea țărilor străine și grupurilor jihadiste. Până acum, conflictul a făcut peste 360.000 de morți și milioane de persoane s-au refugiat sau fost strămutate. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Guvernul sirian acuză Israelul de noi atacuri cu rachete în apropiere de Damasc"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*