Coaliția condusă de SUA declară că retragerea din Siria a început

Coaliția condusă de SUA împotriva grupului terorist Statul Islamic a început procesul de retragere din Siria, a declarat vineri purtătorul ei de cuvânt, afirmând începutul unei retrageri care a fost acoperită de mesaje mixte ale oficialilor S.U.A.

Președintele Donald Trump a anunțat luna trecută decizia de a retrage 2.000 de soldați americani care au fost deplasați în Siria în sprijinul miliției forțelor democrate din Siria, conduse de kurzi, în lupta împotriva Statului Islamic.
Coaliția “a început procesul de retragere deliberată din Siria. Din motive de îngrijorare pentru securitatea operațională, nu vom discuta despre anumite termene, locații sau mișcări de trupe”, a spus colonelul Sean Ryan.
Aliații kurzi ai Washingtonului din nordul Siriei se tem că retragerea va deschide calea pentru Turcia de a lansa o ofensivă împotriva zonei lor. Turcia consideră aceste dominante grupuri kurde siriene drept o amenințare la adresa securității naționale.
Consilierul ONU pentru Securitate Națională, John Bolton, a sugerat că protejarea kurzilor ar fi o condiție prealabilă pentru retragerea SUA, considerată de președintelui turc, Tayyip Erdogan, drept “o greșeală gravă”.
Însă secretarul de stat Mike Pompeo a declarat că retragerea nu va fi suprimată în ciuda amenințărilor turcești. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Coaliția condusă de SUA declară că retragerea din Siria a început"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*