Cisiordania: Armata israeliană a reținut membrii unei celule teroriste

Armata israeliană (Zahal) a arestat mai mulți membri ai unei celule teroriste palestiniene, bănuită de a fi tras, sâmbăta trecută, asupra unei așezări evreiești din Cisiordania.

Conform Zahal, palestinienii ar fi deschis focul de pe acoperișul unei case din satul palestinian Beit Fajjar, în direcția așezării evreiești Migdal Oz, aflată în vecinătate. Atacul armat nu a atins nici o persoană și nu a cauzat nici o pagubă, a anunțat armata, care a evidențiat faptul că o soldată, care era de gardă, a reperat incidentul. “Suspecții a fost identificați de soldata care controla camerele video de supraveghere ale centrului de comandă al brigăzii regionale. Ea a informat trupele care s-au deplasat în sat și au început să-i caute pe atacatori”, a declarat Zahal.

”A fost deschisă o anchetă privind incidentul și au fost efectuate arestări pentru a dezmembra celula”, a declarat armata într-un comunicat.
Un purtător de cuvânt al Zahal a refuzat să dezvăluie numărul de persoane arestate în cadrul anchetei, susținând că o asemenea informație este “sensibilă”. Armata a mai informat că armele folosite în momentul atacului au fost, de asemenea, confiscate, fiind vorba de arma construite local, cu țevi metalice.
În același timp, în noaptea de joi spre vineri, armata israeliană a escortat sute de credincioși evrei pe site-uri de pelerinaj în nordul Cisiordaniei. Potrivit Zahal, aproximativ 450 de persoane au fost autorizate să se deplaseze la mormintele lui Itamar și Elazar (doi dintre fii lui Aaron, conform tradiției biblice) din satul palestinian Awarta.
Armata a declarat că rugăciunile din zona respectivă “s-au derulat în mod normal”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Cisiordania: Armata israeliană a reținut membrii unei celule teroriste"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*