Ierusalim: Tânăra mamă, care și-a pierdut, în urma unui atac terorist, copilul născut forțat de medici, a fost externată din spital (VIDEO)

Shira Ish-Ran (21 ani), care a fost grav rănit într-un atac terorist palestinian cu exact o lună în urmă, a fost externată din spitalul ierusalmitean Shaare Zedek. Ea s-a recuperat suficient pentru a începe reabilitarea la Spitalul Universitar Hadassah – Muntele Scopus.

Shira Ish-Ran a fost rănită într-un atac armat la o stație de autobuz de la intersecția Ofra, pe 9 decembrie, atac în urma căruia au fost răniți, de asemenea, soțul ei și alte cinci persoane. În momentul atacului, tânăra era însărcinată în luna a șaptea, iar medicii au efectuat o intervenție chirurgicală de urgență, într-un efort disperat de a salva viața copilului.
Numit Amiad Yisrael (națiunea mea veșnică Israel, n.r.), copilul a murit trei zile mai târziu. Sute de persoane au participat la înmormântarea de la cimitirul de pe Muntele Măslinilor din Ierusalim.
La externare, Ish-Ran i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru “miracolul în curs” al recuperării sale, exprimându-și aprecierea față de personalul spitalului, precum și față de toți cei care s-au rugat pentru recuperarea ei.
“Am venit la spital pe targă și plec pe picioarele mele. Am mult pentru ce să fiu mulțumită pentru asta”, a spus ea.

Soțul ei, Amichai, s-a concentrat pe sprijinul pe care l-au primit de la atâția oameni în această perioadă de încercare din viața lor.

“Simțim că sunteți cu noi. Ne gândim la modalități de a păstra această unitate și am fi fericiți dacă ne-ați trimite idei pentru a onora amintirea lui Amiad Yisrael”, a spus el.
“Marele miracol”, a descris tatăl lui Ish-Ran, Chaim Silverstein, cât de aproape a ajuns fiica lui de moarte.
“Glonțul a intrat în coapsă, a rupt o arteră principală și a provocat o gaură de ieșire cu o rază de 15 cm în abdomenul inferior. Marele miracol a fost că, în ciuda leziunilor grave, glonțul nu a afectat organele vitale, inclusiv uterul și pelvisu”, a spus el.
Cu doar o zi înainte de externarea lui Ish-Ran, forțele de securitate l-au capturat pe Assem Barghuti, unul dintre teroriștii implicați în asasinarea copilului ei. Fratele său, Saleh Barghuti, care a tras, a fost ucis de forțele militare.
Assem a efectuat un alt atac terorist câteva zile mai târziu în aceeași zonă, omorând doi soldați israelieni și rănind un civil și un alt soldat, Netanel Felber, care încă se luptă pentru viața sa.
Într-o conferință de presă, la o săptămână după atac, Ish-Ran a declarat: “Le voi arăta (teroriștilor, n.r.). Voi aduce mult mai mulți copii în această lume. Am Yisrael chai (Poporul lui Israel trăiește, n.r.)”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Ierusalim: Tânăra mamă, care și-a pierdut, în urma unui atac terorist, copilul născut forțat de medici, a fost externată din spital (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*