E.S. David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a vizitat Memorialul Victimelor Holocaustului din București / Interviu oferit în exclusivitate publicației israeliene în limba română ”Jurnalul săptămânii”

După ce a aterizat astăzi, 10 ianuarie, la Bucureşti, noul ambasador al statului Israel în România, E.S. David Saranga a mers direct la Memorialul Victimelor Holocaustului din București, unde a avut loc o ceremonie de depunere de coroane de flori de către Ambasada Israelului.

Coroana a fost depusă după ce noul ambasador al Statului Israel în România a rostit kaddish, rugăciunea evreiască pentru decedați, în memoria celor 400.000 de evrei care au pierit în timpul Holocaustului din România.
La ceremonie au luat parte Paul Schwartz, președintele Comunității Evreilor din București, Eduard Kupfenberg, secretar general al Federației Comunităților Evreiești din România, Silviu Wexler deputat, reprezentant FCER în Parlamentul României, prim-rabinul Raphael Shaeffer, alți reprezentanți ai conducerii Federației Comunităților Evreiești din România, Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel pentru Studierea Holocaustului în Romania.

E.S. David Saranga vizitează Memorialul Victimelor Holocaustului din București

Posted by Ambasada Israelului în România on Thursday, January 10, 2019

Înainte de a pleca din Israel în România, ambasadorul Saranga a oferit un interviu în exclusivitate ziaristei Doina Meiseles, editoarea publicației israeliene în limba română, ”Jurnalul săptămânii”. (Anima News)

David Saranga noul Ambasador al Israelului în România: „Primul meu drum la București va fi la Monumentul Holocaustului”

Interviu realizat de Doina MEISELES

Începând de astăzi, 10 ianuarie, Israelul are un nou Ambasador în România; este vorba de distinsul diplomat de carieră David Saranga (până nu demult consilier pe Probleme de Politică Externă al președintelui israelian Reuven Rivlin.
De fapt „romanul” noului nostru ambasador cu România este destul de vechi. În anii 90 , el a fost adjunctul ambasadorului Avi Millo la București și a fost vorba de o perioadă benefică pentru cariera sa.
În cadrul unei scurte întrevederi, chiar în ajunul plecării sale spre București, David Saranga – care a îndeplinit misiuni diplomatice de prim rang în Europa și Statele Unite – mi-a mărturisit într-o limbă română desăvârșită:

D.S. Singura țară în care am visat să mă întorc și să-mi servesc țara a fost România. M-am îndrăgostit de această țară și de oamenii care trăiesc acolo în anii în care am lucrat la București ca adjunct al ambasadorului Avi Millo, am învățat românește și mi-am dorit mult să revin…

D.M. N-ați uitat românește… vorbiți aproape fără accent.

D.S. Nu, n-am uitat, căci mi-a plăcut mult nu numai țara, dar și oamenii și limba; în ultima lună am reluat intens lecțile de română cu profesoara pe care mi-a recomandat-o cândva Avi Millo; este vorba de Isabella, pe care o cunoașteți și care este extraordinară. Sper că în cursul misiunii mele la București îmi voi îmbogăți vocabularul și voi ajunge să vorbesc atât de bine încât nimeni nu va putea spune că nu e vorba de limba mea maternă.

D.M. Care sunt primele deziderate pe care vi le propuneți după depunerea scrisorilor de acreditare ca ambasador?

D.S. Ceeace vă pot spune acum este faptul că odată sosit la București primul meu drum va fi în mod simbolic la Monumentul Holocaustului.
Nutresc convingerea că tragedia Holocaustului nu trebui uitată sau minimalizată, mai ales astăzi când antisemitismul prinde forme îngrijorătoare și când există unii care neagă sau deformează adevărul istoric… și …vă promit un larg interviu în curând la București.

D.M. Vă mulțumesc și mult succes.

Interviu realizat de Doina MEISELES / ”Jurnalul săptămânii”

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "E.S. David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a vizitat Memorialul Victimelor Holocaustului din București / Interviu oferit în exclusivitate publicației israeliene în limba română ”Jurnalul săptămânii”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*