Partidele de stânga și de centru, poliția și justiția îl atacă pe Netanyahu: Propagandă, demisia!

În urma declarației primului ministru israelian care acuză justiția israeliană de faptul că refuză o confruntare in direct cu martorii care se împotrivesc lui, o furtună de reacții din partea partidelor politice de stânga și centru, dar și a poliției și justiției, îl atacă pe premier.

Ministerul Justiției a reacționat la discursul premierului Netanyahu: “Toate activitățile de investigație desfășurate în cadrul cazurilor care-l privesc pe primului ministru au fost organizate profesional și temeinic, cu asistența procurorului districtului Tel Aviv și sub supravegherea procurorului general”.
La rândul său, Biroul procurorului general a declarat: ”Este inadecvat pentru noi să ne asociem activităților de anchetă din mass-media. Procurorul general, procurorul public și colaboratorii acestora analizează în prezent rezultatele anchetei ca parte a unui proces de lucru ordonat și profesional, care nu este și nu trebuie să fie condus de mass-media“,
Surse din poliție i-au răspuns lui Netanyahu: “Investigațiile au fost efectuate sub supravegherea strictă a procurorului și a consilierului juridic, astfel încât concluziile deciziilor luate au fost susținute de procurorul general”.
Președintele Partidului Muncii, Avi Gabai, l-a atacat pe Netanyahu: “Într-o țară normală, premierul nu atacă poliția. În loc să se ocupe de siguranța poporului din sud, costul vieții sau prăbușirea sistemului de sănătate, Netanyahu încearcă să se salveze de la anchete”.
Tamar Zandberg, președinta partidului de extremă stînga ”Meretz”, a reacționat, de asemenea, la discursul lui Netanyahu: “Această declarație se poate spune cu adevărat, nu este nimic pentru că nu a fost nimic. Singurul lucru dramatic aici este că un prim ministru continuă să guverneze, implicat fiind în trei cazuri de corupție. Până când Netanyahu își anunță demisia, propaganda electorală nu merită să vorbească despre aceasta”, a scris ea pe Twitter.
Deputata Tzipi Livni a descris discursul premierului Netanyahu drept ”un atac isteric”. ”Aceasta este o altă încercare transparentă de a amâna justiția în Israel, ca parte a unui atac isteric și victimizator vizând aplicarea legii pentru nevoi personale”, a subliniat Livni. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Partidele de stânga și de centru, poliția și justiția îl atacă pe Netanyahu: Propagandă, demisia!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*