Până în 2050, majoritatea evreilor vor trăi în Israel, iar în 2070, islamul va fi cea mai mare religie din lume

În 2050, populația Europei va număra mai mulți musulmani în urma 3,1 nașteri de către femeia musulmană, în medie, față de 2,7 nașteri per femeie creștină. Creșterea populației musulmane va proveni nu numai din rata natalității ridicată, ci și din imigrația accelerată a țărilor musulmane din Africa și Orientul Mijlociu.

2050 va fi aproximativ egal între creștinism și islam. Populația creștină din lume va fi de 31,4%, iar populația musulmană 29,7%. Potrivit cercetătorilor, rata creștinilor din lume era de 31,4% în 2010, în timp ce procentul musulmanilor a fost de 23,2%. “Putem fi destul de încrezători că rata musulmanilor va crește rapid în deceniile următoare”, a declarat Conrad Hackett, demograf și coautor al Institutului.
Motorul creștinismului și islamului crește în Africa sub-sahariană și, potrivit cercetătorilor “în această regiune vom înregistra cele mai ridicate rate ale natalității în rândul populațiilor creștine și musulmane cu o scădere a ratelor mortalității – în mai ales la copiii creștini”.
Creștinismul va rămâne principala religie a Statelor Unite. În 2050, unul din patru americani (25%) va fi în categoria “fără religie”. În 2010, pentru comparație, rata “fără religie” în Statele Unite a fost de 16,4%. În 2050, potrivit studiului, islamul va fi a doua religie în Statele Unite.
Și evreii lumii? Potrivit studiului, până în 2050 majoritatea evreilor din lume vor locui în Israel. Astăzi, 80% dintre evrei sunt în Israel sau în Statele Unite și în alte țări dezvoltate. În general, speranța de viață a evreilor este de 85 de ani – comparativ cu 75 pentru musulmani.
Dacă în 2010, proporția creștinilor din Europa era de 75%, în 2050 această rată ar trebui să înregistreze un declin de 65% în regiune. Pe de altă parte, este de așteptat ca proporția musulmanilor să crească rapid cu 28 de milioane de oameni în următoarele patru decenii. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Până în 2050, majoritatea evreilor vor trăi în Israel, iar în 2070, islamul va fi cea mai mare religie din lume"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*