Marina Constantinoiu: Diplomatul David Saranga, noul ambasador al Israelului în România

Statul Israel are un nou ambasador în România, în persoana diplomatului de carieră David Saranga. Acesta nu este străin de România, deoarece în anii 90 a fost adjunct al șefului de misiune la Ambasada Israelului din București. De altfel, el cunoaște foarte bine limba română.

În ultimii ani, Saranga a fost consilier pentru politică externă al președintelui israelian Reuven Rivlin. Mandatul său la Președinție s-a încheiat, iar de la jumătatea lunii ianuarie 2019 Saranga urmează să se instaleze în funcție la București.

David Saranga împreună cu Reuven Rivlin

Rivlin i-a mulțumit lui David Saranga pentru devoțiunea cu care și-a exercitat mandatul la Președinție în ultimii ani, declarând că diplomatul israelian este un atu pentru serviciul diplomatic al statului Israel și pentru diplomația complexă cu care lumea se confruntă în prezent.

Saranga s-a născut la 18 februarie 1964 la Tel Aviv și a fost, printre altele, șeful Departamentului de Legătură cu Parlamentul European în cadrul Ambasadei Israelului la Bruxelles, a mai fost consul pentru afaceri publice și media al Israelului în Statele Unite, a fost responsabil pentru imaginea Israelului în SUA și a fost persoana de legătură a Israelului cu media americane.
Publicația The Jewish Chronicle l-a descris drept ”persoana ale cărei campanii rebranduiesc Israelul”. .Saranga a fost primul diplomat care a implementat inițiativele guvernamentale de tip Web 2.0, inclusiv primul blog oficial al unei țări, pagină My Space, un canal Youtube, o pagină Facebook și un blog politic.
Directorul general al Reședinței Președintelui Statului Israel, Harel Tubi, i-a mulțumit lui Saranga pentru anii în serviciul Reședinței Președintelui, declarând că apreciază contribuția acestuia la activitatea președintelui pe scena internațională și că este convins că Saranga va avea un mare succes în activitatea viitoare, în rolul său în fața provocărilor pe care Israelul este nevoit să le înfrunte.
Administraţia prezidenţială de la Ierusalim a anunţat numirea unui nou consilier politic al preşedintelui în persoana doamnei Shuli Davidovich, relatează corespondentul în Israel al Radio România Actualități, Dragoș Ciocîrlan.
Potrivit tradiţiei, consilierii politici ai preşedintelui statului Israel şi ai primarului capitalei sunt diplomaţi de carieră, detaşaţi pe o perioadă de câţiva ani, adaugă sursa citată.

Marina Constantinoiu / miscareaderezistenta.ro

CREDIT FOTO: Pagina de Facebook David Saranga și Ministerul israelian de Externe

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Marina Constantinoiu: Diplomatul David Saranga, noul ambasador al Israelului în România"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*