Bănuit de corupție, premierului israelian Netanyahu cere o confruntare cu martorii acuzării

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a denunțat luni seară anchetele „părtinitoare“ pe care poliția le-a efectuat împotriva lui.

„Am cerut să fiu confruntat cu martorii acuzării, Shlomo Filber, Nir ‘Hefetz și Ari Harow“ în investigațiile efectuate de către poliție împotriva lui pentru presupuse acte de corupție, “și mi s-a refuzat acest lucru”, a spus el într-un discurs ținut luni seara la reședința sa din Ierusalim, discurs difuzat în direct de televiziunile israeliene și anunțat cu trei ore mai devreme, fapt care a mobilizat atenția întregii țări. „De ce se tem? Eu nu mă tem, nu am nimic de ascuns“, a continuat Netanyahu, reânoind în direct o confruntare cu martorii acuzării, sfidând autoritățile prin propunerea ca aceste confruntări să se desfășoară „public“.
Se așteaptă ca procurorul general israelian Avichai Mandelblit să se pronunțe cu privire la suspiciunile de corupție de care este acuzat primul ministru Benjamin Netanyahu, înainte de viitoarele alegeri legislativ pentru Knesset (Parlamentul israelian) planificate a avea loc pe 9 aprilie.
„Vreau ca israelienii să audă tot adevărul”, a insistat Netanyahu luni seara, adăugând că “sunt sigur de nevinovăția mea“,
De asemenea, primul ministru i-a criticat pe responsabilii cu anchetele pentru că nu au convocat, conform lui, martori cheie.
“Cum nu au cerut să depună mărturie regulatorul (din cadrul biroului de reglementare a telecomunicațiilor) în contextul cazului 4000?”, a întrebat el.
“Poate pentru că nu am intervenit niciodată în fuziunea dintre Bezeq și (furnizorul de televiziune) ”Yes”, nici eu și nici cei apropiați mie”, a sugerat premierul.
Conform surselor mass-media, Netanyahu ar putea fi acuzat în afacerea Bezeq, numită după numele principalului grup israelian de telecomunicații.
În acest dosar, se crede că el a încercat să-și asigure o acoperire favorabilă din partea site-ul de știri Walla în schimbul unor favoruri guvernamentale care ar fi putut furniza sute de milioane de dolari lui Shaul Elovitch, care, la acea vreme, era patronul principalului grup israelian de telecomunicații Bezek și al Walla.
Premierul este bănuit, de asemenea, de-a fi încheiat acordul Bezeq-Yes, de care a beneficiat Elovitch.
”Se căută alte mijloace decât cel al urnelor de vot pentru a genera căderea dreptei, exersând presiuni constante asupra procurorului general, pentru a mă inculpa”, a menționat primul ministru.
În luna decembrie, Shay Nitzan, brațul drept al procurorului general Avishai Mandelblit, a declarat că a trimis la biroul șefului său recomandările sale pentru punerea sub acuzare în trei anchete de corupție împotriva premierului Netanyahu, fără a face nici o referire la conținutul acestor recomandări.
La rândul ei, poliția a recomandat punerea sub acuzare a lui Netanyahu și a soției sale, Sara, într-unul dintre aceste cazuri.
„Voi continua să lupt pentru securitatea israelienilor, acțiunea mea care transformă Israelul într-o națiune de prim plan în ochii lumii, voi continua să cer dreptate și o confruntare imediată cu martorii acuzării”, a concluzionat luni seara, premierul israelian. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Bănuit de corupție, premierului israelian Netanyahu cere o confruntare cu martorii acuzării"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*