Israel: Copaci prăbușiți din cauza vântului, ploi, zăpadă grea pe muntele Hermon. Prognoza completă

Vremea de iarnă revine”, a declarat Oren Davidoff, meteorologul de serviciu din cadrul Serviciul meteorologic israelian.
Vânturi puternice sunt simțite în majoritatea zonelor țării, iar ploile și câteva furtuni au început în nord.

În cursul nopții (duminică spre luni) sunt așteptate ploi în nordul și centrul țării.
În timp ce, începutul săptămânii va fi marcat de iarnă, spre sfârșit se așteaptă timp frumos, cu o ușoarî creștere a temperaturilor.
Serviciul Meteorologic avertizează navele cu privire la valurile înalte cu care se vor confrunta pe mare, restricții de vizibilitate, vânturi puternice.

În Haifa, Safed și Katzrin sunt așteptate în această seară și mâine între 35 și 50 mm de ploaie.
Vânturile puternice au provocat pagube importante în toată țara, inclusiv prăbușirea copacilor pe vehicule și cabluri electrice.

Pe muntele Hermon a început să ningă.


Există temeri de inundații în Valea Iordanului, deșertul iudean și Marea Moartă.
Mâine ploile vor continua, însoțite de furtuni ocazionale. În sud și în centrul țării ar putea să se mai manifeste ceață. Pe Hermon va continua să ningă.
Vremea va fi mai rece decât de obicei în această perioadă a anului, menținându-se temerile de inundații în nordul țării.
Temperaturile așteptate în această noapte și mâine, luni: Ierusalim, 3 – 8 grade, Tel Aviv 9 -14 grade. Haifa 8 – 12, Safed 5 – 3, Katzrin 10 – 6, Tiberias (Tveria) 15 – 9, Nazareth 10 – 6, Afula 14 – 7, Bet Shean 15 – 8, Lod 14- 8, Ashdod 15 – 9, Ein Gedi 20 – 12, Beer Sheva 14 – 5, Mizpe Ramon 9 – 2, Eilat 18 – 7.
Datorită vremii furtunoase, poliția a fost desfășurată cu forțe sporite pe principalele drumuri și în orașe, pentru a furniza servicii publice.
În această perioadă, se recomandă publicul să urmărească informațiile mass media și să asculte instrucțiunile poliției.
Informațiile privind modificările aduse traficului pot fi obținute și prin intermediul Centrului Național de Informare al Poliției Israelului, al cărui telefon este 110.
Poliția a cerut șoferilor să-și adapteze călătoriile la condițiile de pe șosea, să evite călătorii pe drumuri inundate, să mențină distanța și să încetinească viteza de deplasare pe vreme furtunoasă. Este recomandabil să renunțați la călătorii inutile sau drumeții în apropierea râurilor și în zonele care pot fi inundate de vremea furtunoasă.
Marți, în nord, vor continua ploile, însoțite de furtuni. În cursul după-amiezii, ploaia se va răspândi în centrul țării și se va intensifica treptat, cu vânturi puternice care se vor resimți în majoritatea părților țării, iar în sud și în centru ar putea să fie ceață.

Miercuri se așteaptă ușoare ploi locale în nordul și centrul țării. Pe Muntele Hermon va continua să ningă, iar vânturile vor slăbi în intensitate. Vremea va continua să fie neobișnuit de rece pentru sezon. Joi, se așteaptă ca vremea să fie în general frumoasă. Temperaturile vor crește și vor reveni la normal pentru sezon. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: Copaci prăbușiți din cauza vântului, ploi, zăpadă grea pe muntele Hermon. Prognoza completă"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*