Președintele egiptean remarcă excelenta cooperare cu Israelul în lupta împotriva Daesh în Peninsula Sinai

Intervievat de canalul american CBS, președintele egiptean Abd El-Fatah Al-Sissi a vorbit despre lupta țării sale împotriva Daesh (Statul Islamic, n.r.) în Peninsula Sinai. În acest sens, el a subliniat “cooperarea extinsă și excelentă” a Israelului în această luptă.

În luna februarie a anului trecut, ”New York Times” a publicat o investigație aprofundată a cooperării israelieno-egiptene împotriva Daesh din Sinai, atât în ​​ceea ce privește serviciile de informații, cât și operațiunile. De exemplu, acum doi ani, avioanele militare israeliene au intervenit de peste o sută de ori împotriva țintelor Daesh pentru a ajuta armata egipteană.
Potrivit surselor de informații americane și britanice, această cooperare între Israel și Egipt a crescut semnificativ după atacul care a provocat prăbușirea unui avion rusesc în sudul Peninsulei Sinai în 2015.
Din 1979 și de la acordurile de pace egipteano-israeliene, elita militară egipteană, din care face parte și președintele A-Sisi, a stabilit legături cu omologii israelieni. Venirea la putere a actualul președinte egiptean, după Muhamad Mursi, membru al Frăției Musulmane, a fost bine primită la Ierusalim. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Președintele egiptean remarcă excelenta cooperare cu Israelul în lupta împotriva Daesh în Peninsula Sinai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*