Cairo: După dezvăluirea lui Al Sissi, cu privire la implicarea armatei israeliene în Sinai, Egiptul solicită să nu se difuzeze interviul duminică

Guvernul egiptean a cerut CBS să nu difuzeze un interviu de 60 de minute, realizat de ziaristul Scott Pelley, timp în care președintele Abdel Fattah al-Sisi a confirmat că armata sa a colaborat cu Israelul împotriva teroriștilor din Statul Islamic (SI), în nordul Peninsulei Sinai.

El a recunoscut, de asemenea, că i-a închis pe oponenții săi, precum și uciderea a 1000 de civili când a fost ministru al Apărării. Inutil de spus că interviul va fi difuzat în 60 de minute, duminică, 6 ianuarie, la ora 19:00, ora New York-ului.
Scott Pelley l-a întrebat pe Al-Sisi dacă este vorba de cea mai profundă cooperare între țara sa și Israel, realizată vreodată, și președintele a răspuns: “Așa este … avem o largă cooperare cu israelienii”. Ceea ce însemna că Egiptul a permis rachetelor israeliene să atace aproximativ 1000 de teroriști SI în Sinai.
El-Sisi, care era atunci ministrul Apărării, l-a răsturnat pe președintele ales democratic, Mohammad Morsi, afiliat la Frăția Musulmană.
El-Sisi a fost acuzat de masacrarea a aproape 1.000 de susținători ai lui Morsi în 2013. Pelley l-a întrebat pe președinte dacă el a dat ordinul, și Al-Sisi a spus: „Au fost mii de oameni înarmați în zonă pentru mai mult de 40 de zile. Am încercat toate mijloacele pașnice”.
De altfel, guvernul lui Al-Sisi a raportat că a găsit doar o duzină de arme de foc în mulțimea care număra mii de demonstranți.
Se pune întrebarea: Al-Sisi a crezut cu adevărat că CBS va accepta cererea sa să nu difuzeze interviul, sau a fost o abordare inteligentă a președontelui egiptean pentru a se asigura că toate televizoarele din SUA vor urmări CBS în duminică seara? (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Cairo: După dezvăluirea lui Al Sissi, cu privire la implicarea armatei israeliene în Sinai, Egiptul solicită să nu se difuzeze interviul duminică"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*