Republica Moldova intenționează să-și mute ambasada la Ierusalim

Președintele Moldovei a declarat că țara sa va “considera foarte serios” să-și mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit interlocutorilor evrei care l-au întâlnit.

Igor Dodon s-a întâlnit cu liderii Congresului Evreiesc Eurasiatic, în cadrul vizitei sale în Israel.
Uniunea Europeană și țările arabe s-au aflat printre cei mai aspri critici împotriva SUA după mutarea ambasadei sale la Ierusalim, susținând că o astfel de decizie poate submina încercările de a ajunge la un acord permanent de pace între Israel și palestinieni.
Anunțarea intenției Republicii Moldova de a lua în considerare această măsură se înscrie în contextul tensiunilor dintre Moldova și Uniunea Europeană, în care această țară, aflată la frontierăa cu România, a încercat să intre.
Luna trecută, Parlamentul European a avertizat guvernul moldovean că va pune capăt programului de scutire de viză încheiat cu Republica Moldova, dacă nu se iau măsuri suplimentare pentru combaterea corupției.
Moldova, una dintre cele mai sărace țări din Europa, a primit recent vizita președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care se opune cu înverșunare recunoașterii suveranității israeliene în Ierusalim.
Într-un interviu acordat site-ului de știri Aif, Dodon a făcut din vizita președintelui turc, una dintre cele trei principale realizări ale guvernului său în domeniul politicii externe. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Republica Moldova intenționează să-și mute ambasada la Ierusalim"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*