Jucătorii Messi și Louis Suarez sunt evrei?

Un nou studiu genetic publicat săptămâna aceasta în ”Nature Communications” a relevat că 25% din populația Americii de Sud are gene evreiești.

Studiul, realizat în cinci țări majore și care implică mai mult de 6.500 de oameni ai căror strămoși au emigrat din Spania și Portugalia în America de Sud, a relevat o legătură genetică semnificativă cu familiile marranos, evreii din Spania și Portugalia care au fost forțați să se convertească la creștinism în secolul al XV-lea în timpul inchiziției.
Rezultatele i-au surprins pe cercetătorii. Până la acest studiu, opinia dominantă era că numai 1% dintre brazilieni și 4% dintre chilieni aveau rădăcini evreiești.
Vestea mare este că, de data aceasta, cercetătorii au efectuat un studiu genetic, mult mai complet si mai complex, asupra a 600.000 de variații genetice diferite legate de evreii din Peninsula Iberică (în prezent Spania, Portugalia, Andorra și Gibraltar). Cu toate acestea, cercetătorii și-au exprimat rezervele, susținând că ar fi nevoie de un mai amplu studiu de urmărire.
Dar rezultatele studiului au implicații de anvergură. Un aspect interesant îl reprezintă examinarea numelor de familie comune din America Latină, inclusiv a unor jucători celebri de fotbal.
De exemplu, numele de „Messi“ poate fi explicat ca o traducere a numelui ebraic „Mesia“ și numele lui Luis Suarez, jucătorul de la Barcelona și unul dintre cei mai buni pionieri ai lumii, ca o versiune spaniolă a numelui de familie evreiesc “Tsuaretz”.
În 1478, aproximativ jumătate de milion de evrei au fost izgoniți din Spania. O altă jumătate de milion s-au convertit la creștinism și s-au stabilit în populația de origine. După expulzarea din Spania în 1492, în regat nu mai exista oficial evrei.
Se estimează că aproximativ jumătate de milion de evrei locuiesc acum în America de Sud. Populația Americii de Sud în general este estimată la aproximativ 400 de milioane. Conform estimărilor, aproximativ jumătate dintre aceștia sunt creștini evanghelici pro-israelieni. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Jucătorii Messi și Louis Suarez sunt evrei?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*