Ierusalim: Studenții de la Universitatea Ebraică protestează împotriva conferențiarei care a umilit o soldată evreică

Astăzi, miercuri, studenții Universității Ebraice din Ierusalim au demonstrat împotriva conferențiarei care a mustrat umilind o studentă evreică care a venit la cursuri îmbrăcată cu uniforma militară.

Un incident grav a avut loc marți seara la Universitatea Ebraică din Ierusalim, când o studentă arabă din cadrul Facultății de Științe Umaniste a Universității Ebraice s-a plâns că o studentă evreică a venit la universitate îmbrăcată în uniformă militară.
În plus, la sfârșitul lecției, conferențiara Carola Hilfrich, s-a adresat soldatei care stătea în hol și a certat-o. “Nu poți fi naivă și să ceri să fii tratată ca un civil când porți o uniformă”, a strigat ea la studenta evreică.
Aceasta a răspuns: “Deranjează faptul că am venit în clasă îmbrăcată în uniformă militară?
Profesoara universitară a răspuns: “Pentru noi, unii oameni sunt la fel de importanți pentru societatea civilă ca și militarii și trebuie să le accepți prioritățile, așa cum ei ți le acceptă”.

Studentul care a înregistrat conversația dintre conferențiară și studentă, a declarat pentru ”Ynet” și ”Yediot Ahronot”: “Am fost martor la cel mai irațional caz pe care l-am văzut în toți anii mei la universitate și ei sunt numeroși. În clasă, există o altă studentă căreia nu-i place faptul că există studenți de sex feminin în uniformă și ea a vorbit despre asta în întreaga clasă. În loc să oprească această elevă (arabă) care a întrerupt lecția și a supărat-o pe soldată, profesoara a decis la sfârșitul lecției să o alunge pe soldată pentru că a ales să vină în uniformă”.
Uniunea Națională a Studenților a emis o declarație condamnând-o pe conferențiară: “Este rușinos să vedem că elevii primesc reacții umilitoare doar pentru că poartă uniforme militare. În ultimii ani, am muncit din greu pentru a promova drepturile studenților în rezervă (și sunt voluntari în armată) pentru a evita ca serviciul să nu-i rănească”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Ierusalim: Studenții de la Universitatea Ebraică protestează împotriva conferențiarei care a umilit o soldată evreică"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*